top of page
Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus na overwinning nog één zege van promotie


Zwijndrecht (20 maart 2016) – De korfballers van sv Conventus hoeven nog maar één promotiewedstrijd te winnen voor promotie naar de tweede klasse. Het team van coach Benno Snaphaan won zondag in Eindhoven met machtsvertoon de eerste promotiewedstrijd tegen Ready’60, waarmee het team zich heeft gekwalificeerd voor de laatste promotiewedstrijd.

De wedstrijd tegen Ready werd op neutraal terrein in Eindhoven gespeeld, al kleurden ongeveer 60-70 meegereisde supporters de tribunes wel geel/zwart. Dit creëerde niet alleen een unieke sfeer, maar gaf de spelers van Conventus ook het gevoel van een thuiswedstrijd.

Het team was de hele week bezig geweest met de grote wedstrijd, waarbij de tegenstander uitvoerig besproken en geanalyseerd werd en zelfs de karakteristieken van alle tegenstanders in kaart werden gebracht. Ondanks de goede voorbereiding keek Conventus na tien minuten al tegen een 3 – 1 achterstand op, maar vanaf het moment dat de zenuwen wegwaren zetten de Zwijndrechtse spelers de tegenstander volledig vast. De 3 – 1 achterstand werd voor rust tot zelfs 4 – 7 volledig omgedraaid. In de tweede helft kwam Ready nog even terug van 9 – 5 naar 9 – 6, maar gebruikmakend van de vooraf afgesproken lange aanvallen kon het team uitlopen tot een overtuigende 17 – 9 overwinning.

Met deze overwinning kwalificeert Conventus zich voor de tweede en laatste promotiewedstrijd, welke op 3 april zal worden gespeeld. De tegenstander is nog afhankelijk van een te spelen driekamp, welke zal gaan tussen OKV Oostzaan, Cresendo Leiden en DKV Diemen.

Scores sv Conventus

Jorrit de Bruin 6x, Thomas Streefkerk 5x, Danny van Antwerpen 3x, Jeroen van de Pol 2x, Priscilla Zijlmans 1x


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page