• Patrick Straver

Korfballers blinken uit met zege onder moeilijke weersomstandigheden

De weersomstandigheden van afgelopen zondag waren zeker niet ideaal om in te korfballen, maar de korfballers van sv Conventus hebben bewezen er wel het beste mee om te kunnen gaan. In een wedstrijd tegen het drie plaatsen hoger geklasseerde Sperwers pakte het team een onwaarschijnlijk ruime overwinning.

Voor de wedstrijd was al overduidelijk dat de wedstrijd tegen Sperwers erg zwaar zou worden: niet alleen stond de tegenstander drie plaatsen hoger in het kampioenschap, ook het weer speelde een grote rol in de zwaarte: temperaturen rond de 12C graden, regen en een stevige wind maakten het er niet makkelijker op. Coach Peter Jonker gaf het team echter enkele specifieke opdrachten waardoor er misschien wel wat mogelijk zou kunnen zijn voor de Zwijndrechtse vereniging.

Al vroeg in de wedstrijd kon Conventus een voorsprong namen, maar zag Sperwers van een 0 – 2 voorsprong weer terugkomen tot 4 – 4. Maar het gemotiveerde team pakte de draad direct weer op en liep vervolgens zelfs uit tot vier punten voorsprong. Dit gat werd nog kortstondig tot twee punten verkleind, maar voor rust kon het in geel/zwart spelende team de voorsprong nog verder uitbreiden.

Ook de tweede helft zou zoals gepland verlopen. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden bleef Conventus geconcentreerd spelen en kon een comfortabele voorsprong pakken. Het gat zou uiteindelijk zelfs oplopen tot 11 – 19 op het moment dat het eindsignaal klonk. Het feit dat Conventus negentien maal wist te scoren was een bijzondere prestatie voor de moeilijke omstandigheden die de weergoden zondag te bieden hadden.

Doelpunten sv Conventus: het hele team heeft gescoord