Zoeken
  • Patrick Straver

Korfbalteams SV Conventus presteren ‘Paasbest’ voor eigen publiek


De korfbalteams van sv Conventus hebben eerste Paasdag optimaal gepresteerd voor eigen publiek. Alle vier de seniorenteams pakten de volle winst, waaronder een nipte zege in een zeer spannende wedstrijd tegen Trekvogels.

Trekvogels werd voor de start van het kampioenschap nog getipt voor de top drie en stond voor de wedstrijd tegen Conventus één plaats boven de Zwijndrechtse vereniging. Coach Peter Jonker was echter hoopvol voor zijn selectie en wist zijn spelers te motiveren door de individuele eigenschappen van de tegenstander goed te bespreken. Na een 0 – 1 achterstand liep het scoreverloop gelijk op en ging Conventus de rust zelfs in met een 8 – 6 voorsprong.

Conventus zou ook in de tweede helft weinig weggeven, maar doordat het scorende vermogen stagneerde kon Trekvogels de stand weer tot 9 – 9 gelijktrekken. Mede dankzij een sterk spelende Thomas Streefkerk en Niels de Kok kon ook deze hobbel vlekkeloos worden genomen en kwam het team na een belangrijk doelpunt van Denise Coenraads zelfs op 13 – 10. Hiermee was de voorsprong net groot genoeg, want Trekvogels zou nog terugkomen. Maar in een spannende eindfase bleek het in geel/zwart spelende Conventus net voldoende voorsprong te hebben voor een 14 – 13 overwinning. Gecombineerd met de overwinning van een week eerder is Conventus sinds de herstart van het veldseizoen nu al drie plaatsen in het competitieve kampioenschap gestegen en bezet nu de vijfde plaats, op slechts drie punten van de tweede positie.

Scores sv Conventus:

Niels de Kok 4x, Jeroen van de Pol 3x, Thomas Streefkerk 2x, Walter Slingerland 2x, Priscilla Zijlmans 2x, Denise Coenraads 1x

#korfbal

18 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now