Zoeken
  • svconventus

Het KNKV-spelregelbewijs


Sportiviteit en respect bevorderen. Met dat doel trekken NOC*NSF en alle sportbonden samen op. Een heel belangrijk middel daarbij is het vergroten van spelregelkennis onder sporters. Daarom introduceert het KNKV 'Masterz'.

Voor een korfbalwedstrijd hebben we een scheidsrechter nodig, want zónder …..is het knap lastig. Voor de jeugd- en seniorenwedstrijden hebben we een (te) kleine groep scheidsrechters. Elk thuisspeelweekend is het hens aan dek om alle korfbalwedstrijden van een scheidsrechter te voorzien.

Veel van onze leden spelen al jaren korfbal, maar vinden het nog altijd heel lastig en vervelend om een wedstrijd te fluiten.

Het KNKV gaat het spelregelbewijs in de toekomst verplichten.

Enerzijds is deze cursus essentieel voor het fluiten van wedstrijden (kennis en kunde), maar we hopen dat de cursus er voor zorgt dat er meer respect en begrip voor de scheidsrechters komt. Het idee moet zijn dat over een jaar of twee deze cursus vanzelfsprekend wordt.

Met ingang van het nieuwe seizoen 2016-2017 wilt de KTC trachten om vanaf de B-jeugd en ouder (dus inderdaad ook de korfbalsenioren) de cursus te laten volgen.

De Korfbal Technische Commissie zal de jeugdleden begeleiden in/naar het behalen van dit (in de toekomst) “verplichte” on-line spelregelbewijs. Binnen de vereniging Conventus zijn voldoende begeleiders (Cock Prins, Theo Winters, Stefan Hoppel en Jos de Kok) met vele jaren ervaring aanwezig om succesvol het examen voor te bereiden dat je uiteindelijk het spelregelbewijs oplevert.

Ben je nu al nieuwsgierig: https://www.korfbalmasterz.nl/

Dus wordt ongetwijfeld vervolgd in het nieuwe seizoen 2016-2017

Namens de KTC,

Jos de Kok.


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now