top of page
Zoeken
  • svconventus

Belangrijke zege kwalificeert korfballers sv Conventus voor promotiewedstrijden


Zwijndrecht (13 maart 2016) – De korfballers van sv Conventus hebben zich afgelopen weekend met een zege op Sperwers gekwalificeerd voor promotiewedstrijden. Het team van coach Benno Snaphaan versloeg de tegenstander met zes punten verschil, terwijl directe concurrent Ready’60 verloor. Dit levert Conventus de tweede plaats in het kampioenschap op en daarmee een ticket voor het spelen van promotiewedstrijden.

Conventus’ laatste reguliere wedstrijd van het zaalseizoen werd zondag tegen Sperwers gespeeld. De tegenstander is één van de zwakkere teams in de competitie, maar wel een team waar tijdens de uitwedstrijd verrassend van werd verloren. Dit keer moest er voor het oog van een groot publiek en sponsor WellnessSun echter worden gewonnen om nog kans te maken op promotiewedstrijden. Hiervoor moest directe concurrent Ready’60 ook wel verliezen van PSV.

Conventus begon de wedstrijd sterk en scoorde via Jorrit de Bruijn het tweehonderdste doelpunt van de competitie. Hierna zouden er nog veel volgen. Het team hield zich goed aan de voor de wedstrijd gemaakte afspraken en speelde met de beleving die noodzakelijk was voor de overwinning. In de rust stond er al een ruime 12 – 7 voorsprong op het scorebord, welke in de tweede helft zelfs verder uitgebouwd zou worden tot een 24 – 18 overwinning.

Na de wedstrijd volgde vervolgens ook het nieuws dat Ready’60 de laatste wedstrijd van het seizoen had verloren, waarmee het in het kampioenschap op evenveel punten kwam als Conventus, maar met een veel ongunstiger doelsaldo. De tweede plaats die dit Conventus oplevert geeft het Zwijndrechtse team recht op het spelen van promotiewedstrijden.

Scores sv Conventus:

Jorrit de Bruin 10x, Thomas Streefkerk 4x, Priscilla Zijlmans 4x, Jeroen van de Pol 3x, Samantha Boorsma 2x, Rowie Kiel 2x, Luuk de Ruiter 1x, Ellen Verschoor 1x


20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page