Zoeken
  • svconventus

Frustrerende wedstrijd minimaliseert kampioenschapskansen handbaldames sv Conventus


Zwijndrecht (13 maart 2016) – De kampioenschapsambities van de handbaldames van sv Conventus hebben zondag een bijzonder harde klap gekregen door een bijzonder frustrerende wedstrijd. Het team stond met rust nog één punt voor, maar een bijzonder frustrerende tweede helft bracht het team op twaalf punten achterstand. Ook het eerste herenteam kon geen punten mee naar Zwijndrecht nemen.

Als laatste uitwedstrijd van het seizoen gingen de handbaldames van Conventus zondag in Rozenburg op bezoek bij Indus. Om de kampioenschapsambities in leven te houden moest er – het liefst ruim – worden gewonnen van de tegenstander. Eerder in het seizoen werd de thuiswedstrijd al met 20 – 15 gewonnen. Dit keer begonnen de Zwijndrechtse dames niet scherp aan de wedstrijd en kwamen al vlug op twee tot drie doelpunten achterstand. Toch kon het team van coach José Narvaez terugkomen tot een 12 – 13 voorsprong in de rust. De tweede helft werd echter vanaf de eerste minuut ontsiert door bijzondere beslissingen door de thuisscheidsrechter, wat Conventus een groot aantal tijdstraffen opleverde. De frustratie zou zelfs zover oplopen dat sommige speelsters niet eens meer door wilden spelen vanwege het onrecht dat in hun ogen aangedaan werd. Het gevolg was een rap groeiende achterstand, welke aan het eind van de tweede helft op 30 – 18 bleef steken.

Volgende week spelen de dames van Conventus de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer drie in het kampioenschap, Atomium. Bij winst is er echter nog een theoretische kans op het kampioenschap.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag in Schiedam tegen Ventura, dat in het kampioenschap vijf plaatsen hoger geklasseerd stond. Het team van coach Corinne de Rooij kampte echter met meerdere geblesseerden en afwezigen, waardoor het team aangevuld werd door Mattijs van Gelder en Jeffrey Boer. Bij de tegenstander was dit probleem nog hardnekkiger en was er niet eens een volledig team op de been, maar door sportiviteit van beide kanten kon er toch een oplossing worden gevonden zodat er gespeeld kon worden. Er volgde een wedstrijd waar Conventus vooral in de eerste helft goed mee kon komen met na dertig minuten slechts een 10 – 7 achterstand. Deze achterstand groeide in de tweede helft door tot een 26 – 14 einduitslag.


9 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now