Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus onderstrepen de koppositie met zege


Zwijndrecht (1 mei 2016) – Waar een week eerder virtueel de leiding in het kampioenschap werd gepakt, hebben de korfballers van sv Conventus vanaf afgelopen weekend echt de eerste plaats in het kampioenschap in handen. Met een zege op SDO kwam het team van coach Benno Snaphaan op twee punten voorsprong op concurrent Dubbel Zes, nu met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden.

Om een voorsprong in het kampioenschap te kunnen nemen moest er zondag wel eerst af worden gerekend met SDO, het team dat voor de wedstrijd nog derde in het kampioenschap stond. Thuis werd de wedstrijd verloren en alsof de wedstrijd nog niet genoeg uitdagingen bood moest het Zwijndrechtse team ook nog wennen aan het natuurgras in Hillegom en de fanatieke SDO-supporters. Conventus reisde zondag wel met een vrijwel volledige selectie naar Hillegom, met Daniëlle Winters die als enige geblesseerde aan de kant bleef en werd vervangen door Rowie Kiel.

Al vroeg in de wedstrijd bleek echter dat de goede voorbereiding zijn vruchten af zou werpen. Al binnen korte tijd liep Conventus uit naar een 0 – 3 voorsprong, waarna deze voorsprong lang vast kon worden gehouden. Voor rust kwam het fysiek sterke SDO echter terug van 3 – 7 naar 5 – 7, waarmee de Zwijndrechtse spelers wisten dat er in de tweede helft nog echt voor de zege moest worden geknokt.

Conventus kwam echter ook in de tweede helft weer sterk uit de startblokken en vergrootte de voorsprong weer tot 5 – 9. Mede dankzij een sterk spelende Danny van Antwerpen en Priscilla Zijlmans (samen goed voor zeven doelpunten) zou Conventus de vier punten voorsprong weten te behouden totdat er aan het eind van de speeltijd een 8 – 12 overwinning op het scorebord stond.

De komende weken zal Conventus nog twee uitwedstrijden moeten spelen (in Noordwijk tegen Fluks en in Haarlem tegen Aurora) voordat het team op 29 mei op eigen veld het kampioenschap binnen hoopt te halen.

Scores sv Conventus

Danny van Antwerpen 4x, Priscilla Zijlmans 3x, Thomas Streefkerk 2x, Jorrit de Bruijn 1x, Samantha Boorsma 1x, Jeroen van de Pol 1x


21 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now