Zoeken
  • svconventus

Handballers sv Conventus onderuit op doorweekt handbalveld


Zwijndrecht (22 mei 2016) – De handballers van sv Conventus waren afgelopen weekend niet helemaal opgewassen tegen de moeilijke weersomstandigheden waar ze mee te maken kregen. In de stromende regen deden ze wat ze konden, maar het bleek onvoldoende voor de overwinning.

De handbaldames van Conventus speelden zondag tegen DES’72, dat één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond. Het Zwijndrechtse team bleek gewaagd aan de Papendrechtse tegenstander, wat bleek uit de 7 – 7 stand halverwege de wedstijd. In de rust begon het echter langzaam te regenen, met als gevolg dat het veld in de tweede helft steeds natter werd. Aanvankelijk kon Conventus nog een 9 – 7 voorsprong opbouwen, maar toen het veld natter werd had Conventus onvoldoende controle over de bal en zag de voorsprong omgedraaid worden naar een 10 – 12 achterstand. Vanaf dit moment kon het team van coach José Narvaez niets meer doen en verloor met 12 – 14.

Het eerste herenteam kreeg met SOS Kwieksport een tegenstander op bezoek dat drie plaatsen hoger in het kampioenschap stond. De uitwedstrijd werd eerder in het seizoen echter gewonnen, wat mogelijkheden bood voor de thuiswedstrijd. Conventus kende een redelijke start van de wedstrijd, maar zag na een 2 – 3 stand de tegenstander toch weglopen. Een belangrijke factor hierin was veel balverlies door het doorweekte veld. Na een 4 – 9 ruststand kende Conventus een bijzonder sterke start van de tweede helft en kwam zelfs in het eerste kwartier terug tot 8 – 11. Maar op het moment dat het geloof in de overwinning begon te groeien kreeg het team enkele tijdstraffen, wat de tegenstander de kans gaf om de voorsprong weer uit te breiden. Aan het eind van de doorweekte wedstrijd stond er dan ook een 9 – 15 nederlaag op het scorebord.

Het derde damesteam kwam zondag eveneens enkele punten tekort en verloor met 6 – 9 van Snelwiek. Alleen het tweede herenteam slaagde erin de eer van Conventus hoog te houden met een 38 – 13 monsterzege op DES ’71.


11 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now