Zoeken
  • svconventus

Zinderende finale 54ste Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi


Zwijndrecht (18 juni 2016) – Ruim 600 Zwijndrechtse basisschoolleerlingen hebben vorige week zaterdag meegedaan aan het Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi. Sportcomplex Develstein was zaterdag het toneel van een sportief toernooi waaraan 77 teams meededen in 3 verschillende leeftijdscategorieën. De vrijwilligers van korfbalverenigingen sv Conventus en CKV Albatros hebben ervoor gezorgd dat deze dag weer een groot succes is geworden.

Tijdens deze regenachtige dag hebben de leerlingen van de verschillende basisscholen zich van hun sportieve kant laten zien. Onder leiding van 35 scheidsrechters hebben deze leerlingen in de poules gestreden om de eerste en tweede plek.

Na de poulewedstrijden werd er een korfbal training gegeven aan de leerkrachten van de verschillende scholen. Deze leerkrachten werden dan ook fanatiek aangemoedigd door leerlingen van hun eigen school. Direct na deze training werd de eerste prijsuitreiking verzorgd door wethouder Jolanda de Witte. Samen met Timon Lommers en Marthijn Zoutewelle van hoofdsponsor Meesterwerk reikte zij als eerste de “Theo van der Linden Fair-playprijs” uit. De prijs voor het meest sportieve team van het toernooi ging naar de Kim 2. In elke categorie werd tevens een prijs uitgereikt voor de meest gescoorde strafworpen. Deze Stippenbokalen gingen naar de Brug 8 (groep 3/4), de Wegwijzer 7 (groep 5/6) en de Tweewieken 2 (groep 7/8).

Na de prijsuitreiking ging het toernooi verder met de kwartfinales voor de groepen 5/6 en 7/8. In de finale van groep 5/6 wist de Notenbalk 3 te winnen van de Notenbalk 4. Bij groep 7/8 ging de finale tussen de Kim 1 en het Accoord 1. Het zou zo’n zinderende finale worden dat na de officiële speeltijd er zelfs een verlenging nodig was om de winnaar te bepalen. De Kim 1 ging er na sportief strijden met de wisselbeker vandoor.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi en wil via deze weg nogmaals alle vrijwilligers van de scholen, EHBO-vereniging en korfbalverenigingen CKV Albatros en sv Conventus bedanken voor hun inzet.


15 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now