Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus beginnen seizoen met een ruime zege


Zwijndrecht (4 september 2016) – De handbaldames van sv Conventus zijn het nieuwe seizoen optimaal begonnen. Het Zwijndrechtse team slaagde er in om maar liefst twee keer zoveel te scoren dan tegenstander Saturnus’72. Het eerste herenteam speelde eveneens een goede wedstrijd, maar kwam uiteindelijk twee punten tekort op tegenstander Roda’71.

Het nieuwe seizoen bracht voor de dames van Conventus ook een nieuwe coach met zich mee: Ad Noordhuizen. Onder zijn leiding begon het team flitsend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2 – 0 voorsprong, welke zelfs uit zou worden gebreid tot 5 – 1. Vanaf dit moment waren beide partijen meer aan elkaar gewaagd en stond er voor rust dan ook een 8 – 5 voorsprong op het scorebord. Aanvankelijk zou de drie tot vier punten voorsprong in de tweede helft worden gehandhaafd, totdat de verdediging van Conventus meer grip kreeg op de tegenstander en deze niet meer tot scoren kon komen. Mede dankzij meerdere break-outs wist het team zo in de laatste tien minuten een 15 – 10 voorsprong uit te bouwen tot een ruime 20 – 10 overwinning.

Het eerste herenteam was voor de start van het seizoen sterk veranderd: enkele spelers hadden afscheid genomen, terwijl meer ervaren spelers uit het tweede team het jonge team versterkten. Na een moeilijk 2015 – 2016 seizoen lag de nadruk op het spelen van goede wedstrijden. Vanaf het beginsignaal tegen Roda’71 zat Conventus direct goed in de wedstrijd en pakte zelfs een in de eerste minuten het voortouw. Een gelijk opgaande strijd volgde, waarbij het in geel/zwart spelende team voor rust met 6 – 7 één punt tekort kwam op de tegenstander. Ook in de tweede helft bleken beide teams erg aan elkaar gewaagd, maar onzorgvuldigheid bij de afronding voorkwam dat Conventus een voorsprong kon nemen. In de slotminuten was het verschil nog maar één punt in het nadeel van het thuisspelende team en was er een kans op de gelijkmaker. Deze werd echter gemist, waarna Roda wel wiste scoren. Hierdoor eindigde de spannende seizoensopener in een 15 - 13 nederlaag.


0 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now