Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus pakken de volle winst in de seizoensopener


Zwijndrecht (4 september 2016) – Ondanks dat de korfballers van sv Conventus gepromoveerd zijn naar waarschijnlijk zelfs de lastigste poule van de tweede klasse, hebben ze wel direct de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Spelend tegen het Amsterdamse Swift maakte het team in de tweede helft het verschil en won met een verrassend ruime marge.

Voor de start van het seizoen was al duidelijk dat de nieuwe trainer/coach van Conventus, Cees Blok, het niet eenvoudig zal krijgen. Zijn nieuwe team pakte vorig jaar het kampioenschap in de derde klasse en is zo naar de tweede klasse gepromoveerd, waar het ook nog in is gedeeld in vermoedelijk de zwaarste poule. Naast de nieuwe trainer was ook de bezetting van het team gewijzigd met enkele nieuwe namen in de opstelling.

Conventus kwam sterk uit de startblokken en pakte direct een voorsprong, maar vervolgens ging de strijd volledig gelijk op. In de eerste helft leek Swift de sterkere van de twee teams, maar Conventus slaagde erin om schoten van langere afstand af te dwingen, waar het zelf efficiënter met de kansen om wist te springen. Aan het eind van de eerste helft kon er dan ook een 5 – 5 score worden genoteerd.

Na de rust kwam Conventus veel scherper uit de kleedkamer en nam binnen de eerste zeven minuten direct een voorsprong van drie doelpunten, waarmee het verzet van Swift was gebroken. Vanaf dat moment moest het team de wedstrijd alleen nog maar uitkorfballen, waar het zeer succesvol in slaagde. Terwijl het team de tegenstander nauwelijks ruimte gaf om te scoren, slaagde het team er zelfs in om de voorsprong met twee punten te verruimen. Na een wedstrijd waarin elke speler van Conventus wist te scoren stond er uiteindelijk een ruime 13 – 8 overwinning op het scorebord.

Scores sv Conventus:

Jorrit de Bruijn 3x, Nico Philippo 2x, Thomas Streefkerk 2x, Jeroen van de pol 2x, Selma van Putten 1x, Kirsten Winters 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Elaine Niesing 1x


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now