Zoeken
  • svconventus

Gewenningsproblemen aan gras kost korfballers sv Conventus de zege


Zwijndrecht (18 september 2016) – Het is de korfballers van sv Conventus niet gelukt om voor de derde week op rij ongeslagen te blijven. Na een overwinning in de eerste wedstrijd en een verrassend gelijkspel in de tweede volgde afgelopen weekend een nederlaag tegen Juliana, nadat het team grote problemen kende om aan het veld te wennen.

Het team van coach Cees Blok trof zondag in Gastel Juliana. De wedstrijd was door het team ingecalculeerd als één van de teams waar lastig van kon worden gewonnen. Dit gold echter ook voor Refleks, waar Conventus een week eerder verrassend tegen gelijkspeelde.

Conventus kreeg bij Juliana echter te maken met een veld van natuurlijk gras, dit in tegenstelling tot de meeste korfbalverenigingen die kunstgras hebben. Dit zorgde voor een moeizame start bij het Zwijndrechtse team, dat al na twintig minuten tegen een 10 – 3 achterstand aankeek. Vanaf dit moment leken de spelers van Conventus aan de ondergrond gewend te zijn en begon het team aan een inhaalrace. In het laatste kwartier kwam werd de achterstand dan ook teruggebracht tot 11 – 8.

De strijd zou in de tweede helft gelijk opgaan, waardoor het verschil van drie tot vier punten tussen beide teams behouden bleef. Met 15 – 11 leek Conventus weinig kans meer te hebben, maar doelpunten van Ellen Verschoor, Danny van Antwerpen, Elaine Niessing en Nico Philippo bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Met ruim 2,5 minuut te gaan leek nog alles mogelijk te zijn en jaagde Convenvus op de overwinning. In plaats van een doelpunt uit Zwijndrechtse zijde, kreeg de tegenstander in de slotminuut echter een strafworp tegen, welke de eindscore besliste op een 17 – 15 nederlaag.


63 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now