Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus winnen in de slotseconden thriller tegen Savosa


Zwijndrecht (25 september 2016) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag een bijzonder spannende wedstrijd tegen Savosa weten te winnen. Met slechts 15 seconden op de klok scoorde Susan van der Giessen het winnende doelpunt, waarmee het team na drie wedstrijden ongeslagen blijft.

Met Savosa als tegenstander trof Conventus een team dat na twee wedstrijden nog eveneens ongeslagen was, al liep het Barendrechtse team wel één verliespunt op vanwege een gelijkspel.

Vanaf de eerste minuut was het direct spannend tussen beide partijen. Aan beide kanten stond de verdediging erg goed, wat vooral in de eerste helft veel scores voorkwam. Conventus had voor de wedstrijd besloten om maar twee wissels mee te nemen, zodat speelsters niet al te lang op de bank hoefden te zitten. Dit bleek niet de beste keuze te zijn, vooral toen vlak voor rust Marlinda Paalman na een val uitviel en het team nog maar één wissel over had. Desondanks bleef de strijd volledig gelijk opgaan, met een 8 – 8 ruststand als gevolg.

Dit beeld zette zich voort in de tweede helft, waarbij geen enkel team een ruime voorsprong kon nemen. Mede dankzij een aantal goed uitgevoerde systemen compenseerde Conventus het gebrek aan wissels. Met nog een minuut op de klok stond er dan ook een 20 – 20 gelijke stand op het scorebord, waarna Savosa in een poging om een nederlaag te voorkomen net iets teveel risico nam en met 15 seconden op de klok een strafworp weggaf. Deze zou kundig door Susan van der Giessen tussen de palen worden geschoten, waarmee de bijzonder spannende wedstrijd in een 20 – 21 overwinning voor Conventus eindigde.


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now