Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus pakken onder nieuwe leiding de eerste overwinning


Zwijndrecht (20 november 2016) – Een week na de seizoensopener van het nieuwe zaalseizoen te hebben verloren hebben de korfballers zich sterk gerevancheerd. Voor het eerst weer onder leiding van coach Benno Snaphaan, welke tijdelijk de zieke Cees Blok vervangt, pakte het team in de eerste helft een enorme voorsprong op tegenstander EKCA/CIBOD, waarna de zege niet meer in gevaar zou komen.

Afgelopen week kreeg de selectie van Conventus onverwacht nieuws: coach Cees Blok was geveld door een longontsteking, waardoor hij minimaal enkele weken niet aan de zijlijn kan staan. De vervanger was snel gevonden: Benno Snaphaan, voormalig coach van het team dat vorig jaar ook al succesvol in wist te vallen.

Na de eerste wedstrijd van Ready’60 te hebben verloren, hoopte het team op revanche tegen uit onbekende EKCA/CIBOD uit Arnhem. Voor de wedstrijd had Snaphaan direct grote wijzigingen binnen het team gemaakt, waardoor het op basis van de ingewonnen informatie optimaal voorbereid was op de fysiek spelende tegenstander.

De voorbereidingen wierpen in de eerste helft hun vruchten af: Conventus begon superieur aan de wedstrijd en nam direct al een ruime voorsprong. Het team hield zich goed aan de afspraken en speelde de aanvallen slim uit, waardoor er met rust al een 3 – 9 voorsprong op het scorebord stond. In de tweede helft dwong de tegenstander het door WellnessSun gesponsorde team om een iets ander spelletje te spelen, met als gevolg dat voorsprong terugliep tot 8 – 10. Vanaf dit punt pakte Conventus het eigen spel echter weer op, terwijl het team zich niet gek liet maken door de fysiek harde acties van de tegenstander. Zo kon een minimale marge van twee punten worden behouden, met een 12 – 14 zege als eindresultaat.

Scores sv Conventus:

Jorrit de Bruijn 5x, Priscilla Zijlmans 3x, Selma van Putten 2x, Nico Philippo 2x, Kirsten Winters 1x, Walter Slingerland 1x


30 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now