Zoeken
  • svconventus

Weekend om snel te vergeten voor handbalteams sv Conventus


Zwijndrecht (20 november 2016) – De handbalteams van sv Conventus zullen het afgelopen weekend snel willen vergeten. Beide eerste teams van Conventus’ handbaltak speelden een moeizame wedstrijd, waarin onnodig punten gemorst werden.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag tegen Roda’71, waar het al eerder spannende wedstrijden tegen had gespeeld. Beide partijen bleken aanvankelijk aan elkaar gewaagd, met een stand die in het eerste kwartier tot 4 – 4 gelijk op ging. Enkele minuten concentratieverlies bracht het team vervolgens op een 4 – 7 achterstand, maar ondanks een tijdelijk ondertal knokten de Zwijndrechtse heren zich terug tot 6 – 7. Vlak voor rust scoorde Roda nog twee maal, maar alles leek nog mogelijk te zijn. De eerste 2,5 minuut van de tweede helft bracht daar verandering in: in deze 150 seconden kreeg Conventus vier tegendoelpunten, waarna het geloof langzaam wegzakte. Van 6 – 13 kwam het team nog wel terug tot 10 – 13, maar de nieuwe golf tegendoelpunten betekende de knock-out voor Conventus. De achterstand zou uiteindelijk tot 17 – 27 oplopen.

De dames van Conventus waren zondag kansrijker: ondanks dat wedstrijden tegen Indus vaak spannend zijn, bleken de Zwijndrechtse dames in het verleden meestal toch net iets sterker dan de tegenstander uit Rozenburg. Direct in de openingsminuten pakte het team direct een 3 – 1 voorsprong, waarna Indus via strafworpen tot 3 – 3 terugkwam. Na 5 – 5 sloeg Indus echter plots een gaatje, als gevolg van een verzwakkende Zwijndrechtse verdediging. Dit gat kon niet meer worden gedicht en stond er met rust al een 8 – 12 achterstand op het scorebord. Ook bij de dames begon Conventus niet scherp aan de tweede helft. Aanvallend kon het team maar niet tot scoren komen, mede door veel ballen die op de paal of de lat eindigden. Zo werd liep de achterstand op tot 9 – 19 voordat het team van coaches Ad en Bianca Noordhuizen beter in d’r spel kwam en Indus weer tegenstand kon geven. Voor het eindresultaat zou het niets meer uitmaken: de strijd eindigde in 18 – 28.


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now