Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus kruipen door het oog van de naald


Zwijndrecht (18 december 2016) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend met grote moeite weten te winnen van Saturnus ’72. Na een moeizame wedstrijd werd deze pas 40 seconden voor het eindsignaal in het voordeel van de Zwijndrechtse club beslist, met een minimale voorsprong van slechts één punt.

In het kampioenschap stond Conventus ver voor de uit Ridderkerk afkomstige tegenstander Saturnus, maar miste met Chantal Klootwijk en Myrthe Nienkemper wel twee prominente speelsters. Ondanks de geïmproviseerde selectie begon het team nog sterk aan de wedstrijd en nam zelfs een 5 – 2 voorsprong. De eerste helft zou worden gedomineerd door aan beide kanten sterke verdedigingen, terwijl er aan Conventus’ kan te weinig kansen werden gecreëerd. Zo kwam Saturnus voor rust terug tot een 5 – 5 gelijke stand.

De tweede helft startte een stuk flitsender met Conventus die tot twee maal een voorsprong van twee punten nam, maar beide keren de tegenstander terug zag komen. Halverwege de helft nam Saturnus met 10 – 11 zelfs voor het eerst een voorsprong, met de thuisploeg die telkens het gat weer moest dichten. Met nog een minuut op de klok stond er een 14 – 14 stand op het scorebord, maar 40 seconden voor het eindsignaal wist Lindsey Slot Conventus weer op voorsprong te krijgen. In de slotseconden slaagden de Zwijndrechtse dames er vervolgens in om een tegendoelpunt te voorkomen, waarmee het team door de oog van de naald kroop om toch nog de volle punten voor het kampioenschap te pakken.


40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now