Zoeken
  • svconventus

Ruime overwinning voor handbaldames sv Conventus


Zwijndrecht (15 januari 2017) - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag een ruime overwinning geboekt op sv Twist. Het Zwijndrechtse team pakte direct in de eerste helft een ruime voorsprong en stond deze nier meer af.

Ondanks het missen van vier basisspeelsters begon Conventus vol goede moed aan de wedstrijd tegen Twist: het was het laatst geklasseerde team in de competitie. Het team begon dan ook sterk aan de wedstrijd en liep al binnen het eerste kwartier uit tot een 7 – 3 voorsprong. Maar waar het team aanvallend veel wist te scoren, gaf het verdedigend de tegenstander ook veel ruimte. Met rust kon er dus ook een 14 – 8 stand worden genoteerd.

In de tweede helft wist het team dat het de voorsprong moest behouden. Hierbij kozen coaches Ad en Bianca Noordhuizen er voor om verschillende dingen te proberen, zoals het – tot verrassing van de scheidsrechter – toevoegen van een zevende veldspeelster, ten koste van de keepster. Dit leverde het team waardevolle kennis op, maar vergrootte de voorsprong in de wedstrijd nauwelijks. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 26 – 18 overwinning op het scorebord.

De overige seniorenteams kenden eveneens een goede dag: het tweede damesteam van Conventus versloeg he tweede team van Twist met 26 – 18, terwijl Conventus Dames 3 Helius met 13 – 12 versloeg. Het tweede herenteam kwam met 20 – 28 tekort op DIOS, dat vijf plaatsen hoger in het kampioenschap stond.


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now