Sterke eerste helft levert korfballers Conventus de zege op

Zwijndrecht (22 januari 2017) – Een overtuigende eerste helft, waarin het team al snel een ruime voorsprong namen, heeft de korfballers van sv Conventus de overwinning opgeleverd. Tijdens de eerste wedstrijd van de nieuw aangetrokken coach Marco Zeebregts versloeg Conventus tegenstander Ekca uiteindelijk met drie punten verschil.

Conventus ging de wedstrijd tegen Ekca in als favoriet voor de overwinning, maar met slechts drie punten minder uit acht wedstrijden was dit zeker niet één van de eenvoudigste tegenstanders. Conventus kende echter een flitsende start en liep al in de eerste twintig minuten uit tot een ruime 11 – 3 voorsprong. Pas vanaf dit moment konden de Zwijndrechtse spelers het toelaten om de tegenstander beter in de wedstrijd te laten komen. Dit leverde meerdere tegengoals op, maar doordat Conventus zelf ook bleef scoren was de voorsprong bij rust met 16 – 9 nog steeds ruim te noemen.

Vlak voor de start van de tweede helft maakte Ekca twee wissels in de opstelling, waardoor Conventus lastiger tot scoren kon komen. Toch slaagde het team er tot halverwege de tweede helft in om de zeven punten voorsprong te behouden. Een eindsprint van de tegenstander bracht het verschil vijf minuten voor tijd terug tot slecht drie punten, maar de overwinning gaf Conventus niet meer uit handen. Aan het eind van de speeltijd stond er dan ook een 21 – 18 zege op het scorebord.

Dankzij deze zege en opnieuw een nederlaag bij concurrent Ten Donck staat Conventus nu nog maar één positie onder de eerste plaats in het kampioenschap. Met vier teams met onderling slechts één punt verschil is echter nog alles mogelijk.