Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus winnen, onverwacht spektakelstuk handbalheren


Zwijndrecht (29 januari 2017) – De handbaldames van sv Conventus hebben zondag met een goede wedstrijd tegenstander TOGB weten te verslaan. Het in geel/zwart spelende team maakte het in de tweede helft nog kortstondig spannend, maar zegevierden uiteindelijk met vijf punten verschil. Het eerste herenteam van Conventus maakte van de wedstrijd tegen kampioenskandidaat De Meeuwen er onverwacht een spektakelstuk van, maar verloor met één doelpunt verschil.

De handbaldames van Conventus speelden zondag voor eigen publiek tegen TOGB, dat in het kampioenschap twee punten minder had gescoord. Al vroeg in de eerste helft zou blijken dat de Zwijndrechtse dames de sterkeren waren, wat de 13 – 9 ruststand goed illustreerde. Mede dankzij een goed op schot zijnde Suzan van der Giessen wist het team de voorsprong in de tweede helft aanvankelijk uit weten te breiden tot zes punten, voordat het team na vijftien minuten een duidelijke dip kreeg. Slordigheden in zowel de aanval, als de verdediging gaven TOGB de kans om terug te komen. Conventus’ voorsprong zou slinken tot 21 – 19, maar met nog tien minuten op de klok herpakte het team van coaches Ad en Bianca Noordhuizen zich weer en pakte zo een 26 – 21 overwinning.

Voor het eerste herenteam stond zondag een lastige tegenstander op het programma: kampioenskandidaat De Meeuwen. Aanvankelijk begon de wedstrijd moeizaam voor Conventus, maar na 0 – 2 achter te hebben gestaan kon het team de tegenstander goed volgen. De combinatie van Mattijs van Gelder, Bob Speets en Richard van Dijke leverde bijzonder aantrekkelijk handbal op, waarbij de laatstgenoemde een groot aandeel in had het totaal aantal gescoorde doelpunten. In de tweede helft zou de wedstrijd zich ontwikkelen tot een ware thriller, waarbij beide partijen niets voor elkaar onder deden. Na verscheidende keren voor te hebben gestaan, liep Conventus in de laatste tien minuten toch drie punten achterstand op. Met een gewaagde strategie probeerde het team de achterstand te dichten, maar kwam uiteindelijk één doelpunt tekort voor een gelijkspel: het spektakelstuk eindigde in een 26 – 27 nederlaag.


32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now