Zoeken
  • svconventus

Belangrijke overwinning voor korfballers sv Conventus in thriller tegen PSV


Zwijndrecht (5 februari 2017) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag een zeer belangrijke wedstrijd gewonnen in de strijd om het kampioenschap. Het team vocht zich tegen de nummer drie in het kampioenschap (PSV) terug van vier punten achterstand om de wedstrijd met één punt verschil te winnen. Daarmee behoudt Conventus de gedeelde eerste plaats in het kampioenschap.

Dat het een spannende wedstrijd tegen PSV zou worden stond vooraf al vast. De tegenstander had slechts één punt achterstand op Conventus in het kampioenschap en de uitwedstrijd werd ook maar met twee punten verschil gewonnen.

Conventus startte fel aan de wedstrijd en pakte al snel een 2 – 0 voorsprong, maar de goede start werd gevolgd door een veel stroever lopende fase, waarin onzorgvuldigheden PSV de mogelijkheid gaven om in de wedstrijd te komen. Zo werd de aanvankelijke voorsprong voor rust zelfs omgezet tot een 6 – 10 achterstand.

Tijdens de rust kreeg de Zwijndrechtse selectie van coach Marco Zeebregts de opdracht om meer variatie in het spel aan te brengen, om zo de tegenstander onzekerder te maken. In eerste instantie werkte deze strategie nog niet direct en ging het scoreverloop tot 10 – 14 gelijk op. Met nog een kwartier op de klok zou de wedstrijd echter volledig omslaan, met goed lopende aanvallen en verdedigend een sterke rebound. Conventus zou van de 10 – 14 achterstand zelfs terugkomen tot een 15 – 14 voorsprong. Kortstondig kon PSV weer tegengas geven en tot 16 – 16 terugkomen, maar in de laatste twee minuten zou Conventus nog twee maal scoren, waar PSV de korf maar één maal succesvol zou raken.

Mede dankzij acht doelpunten van een op schot zijnde Nico Philippo won Conventus de wedstrijd met 18 – 17. Hiermee behoudt het team de met Ten Donck gedeelde voorsprong in het kampioenschap met nog drie wedstrijden te gaan. Conventus treft Ten Donck nog tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.


42 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now