Zoeken
  • svconventus

Handbalteams sv Conventus buigen achterstand om in overwinning


Zwijndrecht (12 februari 2017) – Beide eerste handbalteams van sv Conventus stonden afgelopen weekend met rust drie punten achter, maar met sterke tweede helften hebben zowel de heren, als de dames van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging de overwinning weten te pakken.

De handbaldames speelden tegen het Barendrechtse Savosa, dat onderaan de competitie staat, maar een groot deel van hun talentvolle junioren mee had gebracht. Conventus kende een erg moeizame start van de wedstrijd, waarbij het direct veel tegendoelpunten moest incasseren en na tien minuten op een 3 – 9 achterstand stond. Na de tiende minuut kwam het team beter in het spel en kon het gat worden gedicht, maar met 12 – 15 bedroeg de achterstand bij rust nog wel drie punten. Conventus startte de tweede helft aanzienlijk beter en had de achterstand binnen vijf minuten al gelijkgetrokken tot een 15 – 15 gelijke stand. Een sterke verdediging en een goed keepende Chantal Buster maakten het Savosa bijzonder moeilijk. Met zeven minuten op de klok kwamen de door MJM Grillroom gesponsorde dames voor het eerst op drie punten voorsprong, welke ze voor het eindsignaal niet meer uit handen zouden geven. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 24 – 21 overwinning op het scorebord.

Het eerste herenteam trof op eigen veld HVOS, dat één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond, maar versterkt was met spelers uit hun eerste team. In eerste instantie bleken beide partijen erg aan elkaar gewaagd, maar net voor rust liep HVOS plots uit naar een 10 – 13 voorsprong. Net als het eerste damesteam kwamen ook de heren sterk uit de startblokken en hadden binnen acht minuten de stand al tot 14 – 14 gelijkgetrokken. Dankzij een sterke verdediging en de in vorm zijnde keeper Jordy Vreugdenhil zou de tegenstander in de eerste 22 minuten slechts drie maal weten te scoren. Dit gaf Conventus de mogelijkheid om een voorsprong te nemen, welke maximaal vier punten zou bedragen. In de slotminuten kwam HVOS echter langzaam terug en kwam in de laatste minuut zelfs op 23 – 22. Maar het team van coach Ralph Speets speelde de slotseconden slim uit en scoorde zelfs met één seconde op de klok de 24 – 22, waarmee de belangrijke overwinning een feit was.


25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now