Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus blijven ondanks gelijkspel in de strijd om het kampioenschap


Zwijndrecht (19 februari 2017) – De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend in een bloedstollende wedstrijd gelijkgespeeld tegen Keep Fit. Na een goede start kwam het team op achterstand en maakte met ruim één minuut op de klok de gelijkmaker. Ondanks het ene verliespunt heeft het team het kampioenschap met nog één wedstrijd te gaan in eigen hand.

Met Keep Fit kreeg Conventus tegenstand van één van de zwakkere teams in de competitie, maar een week eerder had directe concurrent Ten Donck ook grote problemen om de club uit Roosendaal te verslaan. Aanvankelijk bleken beide partijen aan elkaar gewaagd en ging het de eerste vijftien minuten tot 2 – 2 gelijk op, maar vervolgens kon het Zwijndrechtse team een voorsprong van twee punten nemen. De voorsprong had verder kunnen groeien, maar ondanks dat een goede rebound veel kansen creëerde, kreeg Conventus de bal maar niet in de korf. Dit gaf Keep Fit de kans om terug te komen en scoorde voor rust zelfs de 5 – 5.

Na aanwijzingen van coach Marco Zeebregts nam Conventus in de eerste helft direct het heft in handen door een voorsprong te nemen. De goede start werd echter gevolgd door een fase waarin te veel kansen gemist werden, waardoor Keep Fit een 7 – 6 achterstand om kon draaien in een 7 – 9 voorsprong. Met verschillende wissels probeerde Conventus er alles aan te doen om terug te komen, maar pas in de slotminuten kwam het team in de buurt van de tegenstander. Met vier minuten op de klok stond het door WellnessSun gesponsorde team met 11 – 11 voor het eerst weer op gelijke hoogte met Keep Fit, welke deze stand beantwoorde met een tegendoelpunt. Maar met nog een minuut te spelen maakte Sharon van Antwerpen zich voor het enthousiaste thuispubliek onsterfelijk door de 12 – 12 te scoren. In een zenuwslopende slotminuut zou niemand meer weten te scoren, waardoor de strijd in een gelijkspel eindigt.

Als gevolg van dit gelijke spel zakt Conventus naar de tweede plaats in het kampioenschap, op één punt achterstand van Ten Donck. De laatste wedstrijd wordt echter op 12 maart tegen dit team gespeeld. Een zege in deze wedstrijd zou Conventus automatisch het kampioenschap opleveren.


79 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now