Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus moeten meerdere erkennen in Ten Donck


Zwijndrecht (12 maart 2016) – De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend de meerdere moeten erkennen in Ten Donck, waarmee het team net tekort kwam voor het kampioenschap. In een ultieme seizoensfinale speelde het team van coach Marco Zeebregts in Ridderkerk tegen directe concurrent Ten Donck, maar de zege bleek buiten handbereik.

Na een spannend seizoen kwam het afgelopen zondag neer op de laatste wedstrijd: de winnaar van Ten Donck – Conventus zou zich de nieuwe kampioen mogen noemen. Voor afgeladen tribunes begon de wedstrijd direct spannend, met beide partijen die tot 3 – 3 niets voor elkaar onder deden. Maar na tien minuten begon de tegenstander aan een tussensprint, waardoor ze binnen enkele minuten tot 6 – 3 uitliepen. Vanaf dit moment lieten de Zwijndrechtse spelers zich teveel in het Ridderkerkse spel meeslepen, met onnodige fouten als gevolg, terwijl kansen veelal werden gemist. Doordat Ten Donck de kansen wel benutte liep de achterstand voor rust zelfs op tot 14 – 7.

De woorden van coach Marco Zeebregts in de rust bleken in de tweede helft effect te hebben, toen het team veel beter het eigen spel uitvoerde. Binnen enkele minuten had het team al drie punten achterstand goedgemaakt en leek met 14 – 10 nog van alles mogelijk te zijn. De sterke start van de helft werd echter gevolgd door een periode waarin Conventus weinig wist te scoren, waar Ten Donck wel gelukkig was in de afronding. De achterstand liep zo weer op tot 17 – 10, waarna zelfs een slotoffensief kon worden afgeslagen en Conventus de wedstrijd met 24 – 16 verloor.

Ondanks de verloren wedstrijd is Conventus nog niet kansloos voor promotie naar de tweede klasse. Als nummer twee in de poule mag het volgende week een promotiewedstrijd spelen tegen Haarlem.


77 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now