Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus vissen opnieuw achter het net in promotiewedstrijd


Zwijndrecht (19 maart 2017) – De korfballers van sv Conventus hebben net als een jaar eerder opnieuw promotie naar de tweede klasse niet weten af te dwingen. Nadat het team een week eerder het kampioenschap aan Ten Donck moest laten, moest het afgelopen weekend als nummer twee in de poule een promotiewedstrijd spelen. Deze werd na een mindere tweede helft echter verloren.

Met een grote groep supporters was Conventus zondag naar Den Haag afgereisd voor de belangrijke wedstrijd tegen Haarlem, welke in de parallelpoule eveneens als tweede was geëindigd. Het team van coach Marco Zeebregts hoopte hier het één en ander recht te zetten, nadat het een week eerder de seizoensfinale tegen Ten Donck had verloren.

De Zwijndrechtse spelers begonnen direct scherp aan de wedstrijd, waarbij Haarlem nauwelijks tot schieten kwam door een sterke verdediging, terwijl aanvallend veel werd gescoord. Zo liep Conventus al binnen tien minuten uit tot een 0 – 4 voorsprong. Pas na twaalf minuten kreeg het team een tegendoelpunt, waarna er meer zouden volgen. In deze fase verviel Conventus in het oude spel, waarbij verdedigend grotere risico’s werden genomen en er aanvallend gehaast spel begon te ontstaan. Haarlem zou hierdoor terugkomen, maar Conventus kon toch nog met een 5 – 6 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kon Conventus de voorsprong enige tijd behouden, maar na twaalf minuten kwam het team voor het eerst op achterstand. Deze zou zelfs verder oplopen, mede doordat het in geel/zwart spelende team aanvallend veel pech had in de afronding. Uiteindelijk zou de achterstand zelfs oplopen tot 14 – 11, waarmee het team volgend jaar opnieuw een gooi kan doen naar het kampioenschap in de derde klasse.


63 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now