Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus revancheren zich tegen Saturnus’72


Zwijndrecht (2 april 2017) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag sportief revanche genomen op Saturnus ’72. Twee weken na een moeizame zaalwedstrijd tegen de club uit Ridderkerk, lieten het team zien wat het echt waard was. Met sterk spel kreeg de tegenstander geen schijn van kans en werd er met een ruim verschil gewonnen.

In de week voorafgaand aan het vervolg van het veldseizoen had het damesteam van Conventus een goed gesprek gehad, zodat het moeilijke einde van het zaalseizoen zich niet door zou vertalen naar het veldseizoen.

De resultaten spraken in de wedstrijd tegen Saturnus voor zich: het team had direct vanaf de eerste seconde de overhand. Door goed als team samen te werken kwam Saturnus nauwelijks door de verdediging heen en kon Conventus al binnen tien minuten uitlopen tot een 0 – 4 voorsprong. Een mindere periode gaf de tegenstander de kans om tot 3 – 4 terug te komen, waarna de Zwijndrechtse dames zich herpakten en voor rust tot 3 – 7 uitliepen.

Ook in de tweede helft bleef het team er voor vechten en ondanks dat Saturnus het eerste doelpunt van de tweede helft scoorde, kon de voorsprong worden vergroot. Met de ruime voorsprong gaf coach Bianca Noordhuizen keepster Dunja Berkhout speeltijd, in plaats van de sterk keepende Chantal Buster. Doordat dit voor zowel de keepster als de verdediging onwennig was, kon Saturnus terugkomen tot 10 – 13. In de slotminuten van de wedstrijd werkte herpakte het team zich en zou Saturnus geen enkele keer meer weten te scoren, waar het door MJM Grillroom gesponsorde team nog drie treffers bij het totaal op kon tellen. Zo eindigde de strijd in een 10 – 16 overwinning.


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now