Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus geven zege in tweede helft uit handen


Zwijndrecht (30 april 2017) – De handbaldames van sv Conventus zaten dichtbij de zege die het team op de eerste plaats van de competitie zou plaatsen, maar hebben de overwinning met een matige tweede helft uit handen gegeven. Het team gaf een voorsprong weg en verloor uiteindelijk met zes punten verschil. Ook de heren van de Zwijndrechtse vereniging bleven afgelopen weekend puntloos.

De wedstrijd tegen Ventura was zondag een belangrijke voor de dames van Conventus: de winnaar van deze wedstrijd zou het kampioenschap aanvoeren, met nog vier wedstrijden te gaan. Ventura was echter een klasse apart tijdens de zaalcompetitie en deze formatie had het team grotendeels behouden voor het veldseizoen. Conventus begon direct fel aan de wedstrijd en wisten het met mooie acties, een sterk keepende Chantal Buster en een sterke verdediging Ventura erg lastig te maken. Het team liep dan ook uit tot een 9 – 11 voorsprong bij rust. Vanaf het beginsignaal van de tweede helft sloeg de wedstrijd echter volledig om: het spel liep niet meer, schoten op het doel gingen mis en kleine foutjes gaven de tegenstander de kans op het lopen van break-outs. Hierdoor verdween Conventus’ voorsprong snel en verloor het team met 21 – 15.

De handbalheren van Conventus speelden zondag tegen de nummer twee in de competitie: Roda’71. De bezetting van het team zou voor deze wedstrijd worden gewijzigd met vaste keeper Jordy Vreugdenhil die in het veld meespeelde, waarbij hij tevens de opvallende topscoorder zou worden, en het doel dat verdedigd zou worden door Leo Biesbroek, terwijl jeugdspelers Quinten Biesterveld en Kevin Oosten aan de selectie toe werden gevoegd. Conventus begon de wedstrijd met een vroege achterstand, maar het team kon de sterke tegenstander goed volgen en stond bij rust nog maar op een 8 – 10 achterstand. De stand had net zo goed omgedraaid kunnen zijn, mits Conventus actiever had verdedigd. In de tweede helft liep de achterstand iets verder op, maar mede dankzij een fanatieke Kevin Kal liet het team het hoofd niet zakken en bleef voor elk doelpunt knokken. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 13 – 17 nederlaag op het scorebord.


14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now