Korfballers sv Conventus geven kans op zege in tweede helft uit handen

Zwijndrecht (17 september 2017) – De korfballers van sv Conventus hebben na een sterke eerste helft het niet af weten te maken in de tweede helft. Met één van de sterkste tegenstanders in de competitie was het in de eerste helft bijzonder spannend, maar in de tweede helft ontstonden er gaten in de Zwijndrechtse defensie, met een snel oplopende achterstand als gevolg.

Met ALO kreeg Conventus de kampioenschapsleider op bezoek, waarmee het dus niet eenvoudig zou worden. In de eerste helft ontwikkelde zich een bijzonder spannende strijd tussen beide partijen, welke niets voor elkaar onder deden. Conventus had mogelijk voor rust zelfs een voorsprong kunnen pakken, mits het team verdedigend iets meer grip op de tegenstander had kunnen krijgen. De onderlinge verhoudingen waren na de eerste helft met een 11 – 11 stand volledig in evenwicht.

Ook in de tweede helft begon Conventus sterk en pakte direct een voorsprong. Deze goede start werd echter gevolgd door een fase waarin gaten in de verdediging de tegenstander kansen gaf om de voorsprong terug te nemen. De Zwijndrechtse korfballers namen iets meer afstand, wat veel energie kostte en de aanval als gevolg ook niet best meer liep. Zo liep ALO uit van 12 – 14 tot 13 – 20. Conventus bracht nog enkele wissels in het veld om te proberen het tij te keren, maar de goede vorm van de eerste helft kon niet meer worden hervonden. Hierdoor eindigde de strijd voor Conventus in een 18 – 30 nederlaag.

Scores sv Conventus

Danny van Antwerpen 5x, Walter Slingerland 5x, Elaine Niesing 3x, Ellen Verschoor 2x, Sharon van Antwerpen 2x, Thomas Streefkerk 1x