Handballers sv Conventus boeken dominante zege op Vires et Celeritas

Zwijndrecht (24 september 2017) - De handballers van sv Conventus hebben zondag na een sterke wedstrijd een dominante zege op Vires et Celeritas geboekt. Het team nam direct al in de openingsminuten een ruime voorsprong en won met veertien doelpunten verschil.

De wedstrijd tegen Vires et Celeritas leek vooraf een spannende te worden. De tegenstander stond op gelijke hoogte met Conventus in het kampioenschap en eerdere confrontaties tussen beide partijen bleken vaak erg spannend te zijn. Van spanning was echter al snel in de wedstrijd weinig sprake: binnen korte tijd sprintten de Zwijndrechtse heren naar een 0 - 5 voorsprong. De voorsprong zou zich gedurende de wedstrijd steeds verder uitbreiden.

Gedurende de wedstrijd slaagden de spelers van coach Ralph Speets er in om de meest prominente speler van de tegenstander onder de duim te houden. De ballen die wel door de verdediging kwamen werden veelal door de sterk keepende Jordy Vreugdenhil gepakt. Aanvallend slaagde Conventus erin om veel combinaties te spelen, waarbij vooral Patrick de Ruiter veel wist te scoren, terwijl Bob Speets in veel break-outs effectief zou blijken. De sterke wedstrijd zou uiteindelijk in een ruime 15 - 29 zege eindigen.

De handbaldames hadden het zondag lastiger. Het te hoog ingedeelde team kon weinig inbrengen tegen de dames van DIOS en verloren met 25 - 8.