top of page
Zoeken
  • svconventus

Benno Snaphaan terug aan het roer bij korfballers sv Conventus


Zwijndrecht (5 november 2017) - Na een half jaar afwezigheid keert Benno Snaphaan terug bij sv Conventus als coach van het eerste korfbalteam. Daarmee keert er een oude bekende terug op de bank bij Conventus, nadat hij van 2011 tot 2013 hoofdcoach van het team was en verschillende keren inviel als vervangend coach en assistentcoach.

Voor Snaphaan zal het een bijzonder drukke winter worden, aangezien hij ook vaste coach is van het tweede team van sv Twist, dat op zaterdag wedstrijden afwerkt. Gedurende de competitie zal dit er tweemaal voor zorgen dat hij niet bij Conventus op de bank kan zitten, maar dit zal worden opgevangen door assistentcoach Daniëlle Winters.

"Ik ben op het veld met Conventus al een keer gepromoveerd en heb in de zaal met Conventus 1 al drie beslissingswedstrijden voor het kampioensschap gespeeld (Dubbel Zes, OKV en Haarlem ), maar er nog nooit één winnend kunnen afsluiten," blikte Snaphaan terug. "We gaan 3-1 spelen, met een mix van dynamisch korfbal. Iedereen moet kunnen scoren en in beweging blijven. Dat vergt veel van de spelers, maar we mogen acht keer wisselen en ook terug wisselen, er zijn dus legio mogelijkheden en wisselingen nodig om zo de goede combinaties neer te zetten."

In de derde klasse gaat Conventus twee sterke concurrenten tegenkomen: Nikantes (waar voormalig Conventus coach Paul Meijer recent is begonnen) en DKV Victoria. Het seizoen begint komende zondag echter voor eigen publiek tegen KC Doredrecht.

De start van het seizoen is voorgegaan door oefenwedstrijden tegen Thor 1 en Albatros 3, welke met 19 - 14 en 18 - 15 werden gewonnen. Als extra test voor het seizoen wordt op dinsdag 7 november thuis tegen Ondo 1 voor de Zuid Holland Cup gespeeld.


87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page