Zoeken
  • svconventus

Eerste zaalwedstrijd toont mogelijkheden voor handbalheren sv Conventus


Zwijndrecht (12 november 2017) - De eerste wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen heeft een goed gevoel achtergelaten bij de handbalheren van sv Conventus. Ondanks dat de wedstrijd tegen DWS niet werd gewonnen, liet het team zien dat er voor het nieuwe seizoen volop mogelijkheden zijn. De handbaldames kwamen zondag eveneens net tekort voor de overwinning, na een goede wedstrijd te hebben gespeeld.

De wedstrijd tegen DWS leek vooraf een lastige te worden: de tegenstander uit Schiedam won eerder met ruim verschil van Conventus en is niet vies van fysiek spel. Beide partijen zouden het eerste kwartier volledig aan elkaar gewaagd zijn, tot aan de 10 - 9 betrof het onderlinge verschil nooit meer dan één punt. Na een kwartier ging DWS echter anders verdedigen, waar Conventus aanvankelijk moeite mee had. Onnodig balverlies en verschillende keren de pech hebben dat een bal op de paal de tegenstander aan een tegendoelpunt hielp, zou de achterstand tot 16 - 10 doen groeien. Uiteindelijk herpakte het team zich en ging met 20 - 14 de rust in.

In de tweede helft begonnen de teams opnieuw aan elkaar gewaagd, maar een verzwakking in de verdediging zou Conventus zelfs op een 29 - 19 achterstand brengen. Met nog een kwartier op de klok zou dit weer worden verbeterd, waarna de Zwijndrechtse heren het DWS erg moeilijk konden maken. Zo moeilijk zelfs dat de achterstand snel slonk. Op het moment van het eindsignaal stond er echter nog een achterstand van vier punten op het scorebord. De wedstrijd werd met 35 - 31 verloren, maar toont wel de mogelijkheden van het team voor het nieuwe zaalseizoen.

Voor het eerste damesteam stond in Ridderkerk de wedstrijd tegen Saturnus '72 op het programma. Na het moeilijke veldseizoen, waar het team te hoog ingedeeld zat, gaf deze wedstrijd het team weer de mogelijkheid om voor de overwinning te kunnen knokken. Tijdens de wedstrijd zou er vol inzet om elke bal worden gestreden en waren de verschillen tussen beide teams minimaal. Na een 7 - 6 achterstand in de rust zette het team deze lijn in de tweede helt voort, waarbij de goede Zwijndrechtse verdediging nog maar zes maal zou worden gepasseerd. Aanvallend had het team het zelf ook niet eenvoudig de keepster te passeren, wat maar vier maal zou lukken. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 13 - 10 nederlaag, maar dit was er wel weer één waar het team met een positief gevoel op terugkijkt.


18 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now