Zoeken
  • svconventus

Handbalheren sv Conventus pakken eerste overwinning van het zaalseizoen


Zwijndrecht (3 december 2017) - De handbalheren hebben afgelopen zondag de eerste punten van het nieuwe zaalseizoen gepakt. Na enkele wedstrijden nipt te hebben verloren, zat het dit keer wel mee en wonnen ze van SC Twist. De met een krappe selectie kampende handbaldames kwamen juist tekort op Twist.

De wedstrijd van het herenteam zou voor Conventus een belangrijke worden, omdat zij samen met Conventus en Oliveo nog puntloos waren. Het team werd dit keer gecaocht door Chantal Buster, welke de deze week gestopte Ralph Speets verving. De Zwijndrechtse selectie begon de wedstrijd sterk en nam al snel een voorsprong van vier punten, mede dankzij veel doelpunten van Joost Sanders. Maar na 20 minuten werd Bob Speets met rood van het veld afgestuurd, waarna er wat onrust binnen het team ontstond. Dit werd echter goed hersteld door Mattijs van Gelder en Patrick de Ruiter, welke goed de lijnen uitzetten en zorgden voor een sterke verdediging.

Na een 13 - 9 voorsprong in de rust zakte het Zwijndrechtse spel in de tweede helft weer kortstondig in, wat Twist de mogelijkheid zou geven om tot 16 - 16 terug te komen. Door het succesvol afronden van twee breakouts kwam Conventus vervolgens weer snel terug op twee punten voorsprong. Mede door een sterk keepende Jordy Vreugdenhil en het feit dat alle veldspelers zouden scoren kon de voorsprong worden behouden. Op het moment van het eindsignaal stond er dan ook een 23 - 19 overwinning op het scorebord.

De dames van Conventus speelden zondag eveneens tegen Twist, dat onder het team in het kampioenschap stond. Conventus miste echter maar liefst vijf basisspeelsters, wat het team duidelijk benadeelde. Aangevult met speelsters uit het tweede damesteam begon Conventus de wedstrijd goed en kon het de tegenstandster erg lastig maken, waarbij dit keer Joyce Butler en Brigitte Speets het voortouw namen. De lichte speelsters van Twist bleken niet opgewassen ten opzichte van het fysiek sterkere Conventus, wat resulterde in verschillende strafworpen tegen. Hierdoor nam Twist voor rust een 12 - 8 voorsprong. Ook de tweede helft startte Conventus goed en kon zelfs tot drie punten verschil terugkomen. Maar ook dit keer kreeg Twist veel eenvoudig verkregen strafworpen, waardoor de achterstand tot 23 - 17 steeg.


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now