Zoeken
  • svconventus

Handbalheren sv Conventus zorgen voor stunt met zege op DWS


Zwijndrecht (28 januari 2018) – De handbalheren van sv Conventus hebben afgelopen zondag voor een ware stunt gezorgd door DWS te verslaan. Met een sterke wedstrijd versloeg het Zwijndrechtse team met twee punten verschil de nummer twee in het kampioenschap. De handbaldames van Conventus hadden het zondag lastiger tegen Saturnus’72.

Als nummer zes tegen de nummer twee in het kampioenschap wisten de heren van Conventus dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen DWS. De uitwedstrijd was echter ondanks een verlies goed verlopen, wat toch hoop gaf. Conventus kende een vliegende start van de wedstrijd en stond al snel op een 4 – 0 voorsprong. Deze voorsprong kon het team aanvankelijk behouden, totdat er in de laatste tien minuten van de eerste helft veel tegendoelpunten van de hoekspelers volgden en DWS voor rust zelfs een 18 – 19 voorsprong kon nemen.

De strijd zou in het eerste deel van de tweede helft gelijk opgaan, waarbij Conventus hooguit op twee punten achterstand kwam. Met twaalf minuten op de klok nam Conventus met slimme aanvallen opeens zelfs een voorsprong van twee punten, waarna deze zelfs met 31 – 27 tot vier punten werd uitgebreid. In de slotminuten liet Conventus de tegenstander dichterbij komen, maar de verrassende zege zou niet meer in gevaar komen. Op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er dan ook een verdiende 32 – 30 overwinning op het scorebord.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag tegen Saturnus’72, een team dat één plaats boven het Zwijndrechtse team in het kampioenschap stond, wat dus mogelijkheden bood. In deze wedstrijd toonde Conventus in de aanval aantrekkelijk spel, maar misten bij de afronding de benodigde precisie en geluk om te scoren. Halverwege de wedstrijd werd het verschil gemaakt doordat Conventus aanvallend teveel balverlies leed, wat Saturnus met veel doelpunten uit break-outs afstrafte. Een kwartier voor het eindsignaal slaagden de in geel/zwart spelende dames er in op zich te herpakken, waarna dankzij een sterke verdediging bijna geen tegendoelpunt kon worden gescoord. Zo kon Conventus de achterstand met drie punten verkleinen, maar met een 13 – 20 eindstand was het team kansloos voor de overwinning.


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now