top of page
Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus houden schade beperkt tegen koploper


Zwijndrecht (28 januari 2018) – De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag de achterstand de schade beperkt weten te behouden tegen koploper Furore. Een zege werd vooraf al als onmogelijk gezien, maar het team liet de achterstand niet te ver oplopen.

Naast de zware tegenstand, moest Conventus de wedstrijd ook met een zeer geïmproviseerde selectie spelen. Door blessures en ziekte bestond de helft van de basisopstelling uit spelers die normaal gesproken niet in op deze positie beginnen, waarbij Floor van der Marel zelfs haar basisdebuut maakte. Vooraf gaf coach Benno Snaphaan dan ook zijn team de doelstelling met om de achterstand niet op te laten lopen tot meer dan vijftien doelpunten.

Conventus begon de wedstrijd goed, maar al snel bleek Furore over meer kwaliteiten te beschikken, waardoor het onderlinge verschil al snel op zou lopen. Desondanks gaf Conventus zich niet gewonnen en slaagde er regelmatig in om met fraaie aanvallen tot scoren te komen. Er werd constant hard voor elke bal gewerkt, terwijl het team veel plezier in het spel uitstraalde. Halverwege de wedstrijd begon Conventus het Furore zelfs moeilijk te maken, waarbij ze van 16 – 7 tot 16 – 11 terugkwamen. Uiteindelijk eindigde de strijd in een 25 – 15 nederlaag, waarmee het onderlinge verschil beperkt bleef tot tien doelpunten.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page