Zoeken
  • svconventus

Korfballers boeken op indrukwekkende wijze een belangrijke zege


Zwijndrecht (4 februari 2018) – De korfballers van sv Conventus hebben zaterdagvond een belangrijke overwinning geboekt tegen Nikantes, waardoor het team uit de onderste regionen van het kampioenschap blijft. Het team van coach Benno Snaphaan boekte een ruime overwinning, waarbij bijna dubbel zoveel werd gescoord dan de tegenstander.

Conventus stond voor de wedstrijd één positie boven Nikantes in het kampioenschap – bij een nederlaag zou tegenstander op gelijke hoogte komen. Er moest dus gewonnen worden. Door blessures kende het team echter nog steeds een geïmproviseerde basisopstelling, waardoor Walter Slingerland, Elaine Niesing en Floor van der Marel in de basis startten.

Nikantes kon in de openingsfase slechts weinig inbrengen tegen Conventus, dat direct vanaf de eerste minuut mooie aanvallen en een goede spelbeleving toonde. Direct nam Conventus een 5 – 0 voorsprong, voordat Nikantes voor het eerst de korf doeltreffend kon raken. Pas aan het eind van de eerste helft liet de Zwijndrechtse selectie de tegenstander dichterbij komen, met een 13 – 5 ruststand als gevolg.

Ook in de tweede helft zette Conventus het goede spel voort, waarbij het team zich niet gek liet maken door het fysieke spel van de tegenstander, waarvoor twee spelers zelfs met rood van het veld zouden worden gestuurd. Conventus lijkt nu voort te bouwen op het betere spel en het harde trainen van de afgelopen weken, waardoor de strijd uiteindelijk in een ruime 25 – 13 overwinning eindigde.

Volgende week krijgt het team Stormvogels op bezoek: een nog onbekend team, aangezien de uitwedstrijd eerder vanwege zware sneeuwval werd afgelast.


45 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now