Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus bouwen voort op goede resultaten


Zwijndrecht (18 februari 2018) – Na de vorige wedstrijd ook zegevierend af te hebben gesloten, hebben de handbaldames van Conventus voort weten te bouwen op deze goede vorm. Na een gelijke stand in de rust wist het team in de tweede helft met vier punten verschil te winnen. Het eerste herenteam begon gehavend aan de wedstrijd, waardoor het team net tekort kwam op de tegenstander.

De wedstrijd tegen Twist zou een erg interessante worden voor de handbaldames van Conventus: Twist stond slechts één positie boven de Zwijndrechtse selectie. Direct vanaf het beginsignaal stond er een scherp Conventus op het veld. Dit goede spel vertaalde zich echter nog niet direct in de stand: hier bleef het erg spannend met beide teams die elkaar in evenwicht hielden, wat goed geïllustreerd werd door een 9 – 9 ruststand. In de tweede helft verbeterde Conventus’ spel nog verder: er werd scherper verdedigt en kansen werden aanvallend beter benut. Na tien minuten in de tweede helft wist Mylène Groeneveld twee maal weten te scoren, waarmee een gat kon worden geslagen. Vanaf dit moment kon Conventus de voorsprong behouden en won het team met 18 – 14.

De handbalheren waren zondag eveneens kansrijk tegen Twist, ze stonden één plaats hoger in het kampioenschap en hadden de uitwedstrijd ook al gewonnen. De selectie was echter zeer geïmproviseerd door het missen van verschillende basisspelers. Het gevolg was duidelijk zichtbaar in het veld: veel spelers wisten elkaar niet te vinden, waardoor er onnodig veel balverlies werd geleden. Toch zou het spannend worden in het eerste deel van de eerste helft, voordat Twist in de laatste tien minuten een 8 – 11 voorsprong nam. Een sterk eerste kwartier in de tweede helft bracht Conventus toch weer op voorsprong, maar vanaf dit moment kwam Twist met zeer fysiek spel. Hier kon het door Chantal Buster gecoachte team niet goed mee omgaan, waardoor het toch weer op achterstand kwam en er met 23 – 27 werd verloren.


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now