top of page
Zoeken
  • svconventus

Cees Blok naast hoofdtrainer Benno Snaphaan toegevoegd aan de technische staf van sv Conventus korfb


Zwijndrecht (9 maart 2018) – Naast de recente aanstelling van Benno Snaphaan als hoofdtrainer van Conventus’ korfbaltak, heeft de vereniging zijn technische staf nog verder uitgebreid. Cees Blok zal vanaf het volgende seizoen bij de vereniging terugkeren als trainer van het tweede team en assistent-coach van Conventus’ eerste team.

Het aantrekken van een assistent-coach was een grote wens van Snaphaan. Zo kan hij elke dinsdag met de volledige selectie trainen, terwijl hij zich op vrijdag alleen met het eerste team kan voorbereiden op de komende wedstrijd. Snaphaan had Blok zelf aangedragen bij Conventus’ technische commissie, waarna het niet lang zou duren voordat Blok ‘ja’ zei tegen deze nieuwe uitdaging.

“Enkele weken geleden benaderde Benno mij of ik interesse had om naast hem de jonge selectie te gaan doen volgend seizoen,” verklaarde Blok. “Ik heb daar niet lang over na hoeven denken, Benno wil een spel gaan spelen wat ik ook wil spelen en we liggen qua ideeën dicht bij elkaar.”

“Benno zal de hoofdlijnen voor het spel van de selectie gaan bepalen en op dinsdagen de hele selectie training geven, waar ik uiteraard ook bij ben. Ik zal de coaching van het tweede op me nemen, waar Benno mij zal bijstaan en andersom zal ik bij het eerste team ook naast Benno op de bank plaatsnemen. Ik heb er zin in om met een jonge groep aan de slag te gaan!”

Cees Blok is geen onbekende binnen Conventus. Eerder was hij al hoofdtrainer van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging, maar moest na 1,5 seizoen vanwege gezondheidsproblemen stoppen.

Komende weken zullen de trainers gezamenlijk een plan ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen opstellen.


140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page