top of page
Zoeken
  • svconventus

Handbalteams sv Conventus pakken verrassende overwinningen


Zwijndrecht (15 april 2018) – De handbalteams van sv Conventus speelden zondag wedstrijden tegen op papier sterkere tegenstanders, maar zowel het eerste heren- als damesteam slaagde er verrassend in om deze wel te winnen.

Het eerste herenteam speelde zondag de uitwedstrijd tegen Ventura, dat ongeslagen op de eerste plaats stond. Dit terwijl de selectie van Conventus bestond uit een mix van spelers uit het eerste en tweede team. Ventura nam in de openingsminuten dan ook zoals verwacht een kleine voorsprong, maar al snel kwam Conventus op voorsprong. Met een sterke verdediging en een sterk keepende Jordy Vreugdenhil kwam Ventura nauwelijks tot scoren, terwijl een eveneens niet optimaal lopende Zwijndrechtse aanval wel regelmatig doelpunten opleverde. Na een 11 – 14 voorsprong in de rust kon het team, dat dit keer door Leo Biesbroek werd gecoacht, de voorsprong behouden en zelfs nog iets verder uitbouwen. Aan het eind van de speeltijd stond er dan ook een verrassende 24 – 29 zege op het scorebord.

Ook voor de dames van Conventus stond er zondag een moeilijke wedstrijd op het programma: in Leiden trof het eerste damesteam de nummer twee in het kampioenschap: Saturnus Leiden. De krappe selectie wed uitgebreid met vier jeugdspeelsters en één speelster uit Conventus’ tweede team. De tegenstander begon met een hoog tempo aan de wedstrijd, maar al vlug slaagde Conventus erin om dit onder controle te krijgen, waarna het team zelfs een voorsprong wist te nemen. Het team van coach Bianca Noordhuizen ging met een 2 – 6 voorsprong de rust in, waar het te horen kreeg meer het eigen spel te spelen. Dit zouden de Zwijndrechtse dames goed oppakken, met leuke aanvallen en meer doelpunten als gevolg. Zo kon het de voorsprong verder uitbouwen tot een onverwachtse 6 – 16 overwinning.


7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page