Zoeken
  • svconventus

Handbalteams sv Conventus pakken verrassende overwinningen


Zwijndrecht (15 april 2018) – De handbalteams van sv Conventus speelden zondag wedstrijden tegen op papier sterkere tegenstanders, maar zowel het eerste heren- als damesteam slaagde er verrassend in om deze wel te winnen.

Het eerste herenteam speelde zondag de uitwedstrijd tegen Ventura, dat ongeslagen op de eerste plaats stond. Dit terwijl de selectie van Conventus bestond uit een mix van spelers uit het eerste en tweede team. Ventura nam in de openingsminuten dan ook zoals verwacht een kleine voorsprong, maar al snel kwam Conventus op voorsprong. Met een sterke verdediging en een sterk keepende Jordy Vreugdenhil kwam Ventura nauwelijks tot scoren, terwijl een eveneens niet optimaal lopende Zwijndrechtse aanval wel regelmatig doelpunten opleverde. Na een 11 – 14 voorsprong in de rust kon het team, dat dit keer door Leo Biesbroek werd gecoacht, de voorsprong behouden en zelfs nog iets verder uitbouwen. Aan het eind van de speeltijd stond er dan ook een verrassende 24 – 29 zege op het scorebord.

Ook voor de dames van Conventus stond er zondag een moeilijke wedstrijd op het programma: in Leiden trof het eerste damesteam de nummer twee in het kampioenschap: Saturnus Leiden. De krappe selectie wed uitgebreid met vier jeugdspeelsters en één speelster uit Conventus’ tweede team. De tegenstander begon met een hoog tempo aan de wedstrijd, maar al vlug slaagde Conventus erin om dit onder controle te krijgen, waarna het team zelfs een voorsprong wist te nemen. Het team van coach Bianca Noordhuizen ging met een 2 – 6 voorsprong de rust in, waar het te horen kreeg meer het eigen spel te spelen. Dit zouden de Zwijndrechtse dames goed oppakken, met leuke aanvallen en meer doelpunten als gevolg. Zo kon het de voorsprong verder uitbouwen tot een onverwachtse 6 – 16 overwinning.


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now