Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus zonder problemen voorbij MMO


Zwijndrecht (6 mei 2018) – De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend zonder problemen tegenstander MMO verslagen. Het team was de hele wedstrijd oppermachtig en won uiteindelijk met bijna drie maal zoveel doelpunten als de tegenstander. De heren van Conventus speelden voor de tweede week op rij tegen Atomium’61, maar kwam met een opnieuw krappe selectie tekort.

Net als een week eerder kampte het eerste herenteam van Conventus met een krappe bezetting, dit keer misschien nog wel meer dan een week eerder. Het team werd om deze reden uitgebreid met spelers uit Conventus’ tweede en A-jeugd team. Dit terwijl de tegenstander opnieuw spelers mee had genomen die in de zaal in de eerste divisie spelen. Door de geïmproviseerde basisopstelling begon het Zwijndrechtse team niet scherp aan de wedstrijd en kwam al vroeg op een achterstand van enkele punten. Na een 7 – 11 ruststand verbeterde de verdediging zich in de tweede helft en kon het Atomium nog knap lastig maken, mede dankzij break-outs van Swen Stok en Hugo Wolthuis. Toch bleek de tegenstander sterker en eindigde de wedstrijd in een 16 – 23 nederlaag.

Conventus Dames 1 speelde zondag tegen MMO, de laatste in de poule, maar wel een team dat vorige week de leider in het kampioenschap bijna versloeg. Ook het tweede damesteam werd uitgebreid met twee speelsters uit het tweede team en twee B-jeugd speelsters, waardoor het team goed door kon wisselen op de warme dag. Conventus begon redelijk aan de wedstrijd, maar liet zich teveel meeslepen in het slome spel van de tegenstander, met teveel balverlies als gevolg. Na een 9 – 4 voorsprong in de rust kreeg het team van coach Bianca Noordhuizen de opdracht om sneller te spelen, meer zonder bal te bewegen en meer break-outs te lopen. Aan deze opdracht hielden de Zwijndrechtse dames zich dan ook in de tweede helft, met veel beter spel en een snel oplopende voorsprong als gevolg. Aan het eind van de speeltijd stond er dan ook een 20 – 7 zege op het scorebord.


19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now