Zoeken
  • svconventus

Handbaldames pakken zwaarbevochten gelijkspel


Zwijndrecht (2 september 2018) – De handbaldames van sv Conventus hebben zondag een zwaarbevochten punt gepakt door gelijk te spelen tegen Sc Twist. In een bijzonder spannende wedstrijd kwamen ze in de slotminuten met de schik vrij toen keepster Chantal Buster zowel een break-out als een strafworp stopte.

De wedstrijd tegen Twist was voor de dames van Conventus de eerste onder leiding van de nieuwe trainer/coach Robin Schellevis. Het Zwijndrechtse team begon goed aan de wedstrijd, met een sterke verdediging en een goede communicatie in de aanval. Onnodig balverlies zorgde echter voor enkele tegendoelpunten uit break-outs, wat Conventus bij rust op een 5 – 4 achterstand bracht.

In de tweede helft begon het team aanvallend sterker te spelen, met speelsters die door goed samenspel volledig vrij konden worden gespeeld. Dit terwijl Twist de grootste moeite kende om door de Zwijndrechtse defensie te komen, zelfs op het moment dat het team tijdelijk twee speelsters minder had als gevolg van tijdstraffen. Zo kwam Conventus terug tot een 8 – 8 gelijke stand met nog enkele minuten op de klok. In deze minuten zou het bijzonder spannend worden, waarbij keepster Chantal Buster zichzelf een ware heldin maakte door eerst een break-out en vervolgens ook nog een strafworp te stoppen. Door deze reddingen bleef de stand ongewijzigd en pakte Conventus met een 8 – 8 eindstand het eerste kampioenschapspunt.

Het eerste herenteam van Conventus heeft dit seizoen besloten zich volledig op het zaalseizoen te richten, waardoor dit team dus niet op het veld in actie komt.


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now