Zoeken
  • svconventus

Korfballers sv Conventus geven de zege uit handen


Zwijndrecht (9 september 2018) – De korfballers van sv Conventus hebben zondag een mogelijke zege in de tweede helft uit handen gegeven. Het team stond met rust nog op twee punten voorsprong, maar zou deze voorsprong in de tweede helft niet vast weten te houden.

Conventus reisde zondag na een zware en uitgebreide voorbereiding met zowel het eerste als tweede team naar Nuenen voor wedstrijden tegen NKV. Dit zouden niet alleen de eerste wedstrijden worden van het nieuwe seizoen, maar ook met veranderde spelregels. Zo is speeltijd teruggebracht van twee keer 35 minuten naar twee keer 30 minuten en mag elk team tijdens een wedstrijd twee time-outs aanvragen. De wedstrijd zou ook de eerste zijn met de nieuwe aanwinsten van het team: Niels Iwaarden en Borjana Lubomirov.

Nadat Conventus’ tweede team nipt tekort was gekomen in hun wedstrijd, hoopte het eerste team op een beter resultaat. Het team begon scherp aan de wedstrijd, met snelle aanvallen en een strakke 1-op-1 verdediging. Desondanks kwam het team al vroeg op achterstand, maar wist dit kundig recht te trekken en nam voor de rust zelfs een 6 – 8 voorsprong.

De voorsprong van de eerste helft verdween in de openingsminuten van de tweede helft als sneeuw voor de zon, als gevolg van dat NKV meer grip op het snelle en dynamische Zwijndrechtse spel leek te krijgen. Conventus kon nog tot 11 – 11 gelijk opgaan met de tegenstander, maar stopte vanaf dit moment met scoren. Dit terwijl NKV nog vijf maal de korf doeltreffend wist te raken en zo met 16 – 11 van Conventus won.


29 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now