Sterk teruggekomen sv Conventus blijft onbeloond

Zwijndrecht (16 september 2018) – De korfballers van sv Conventus speelden zondag een sterke tweede helft tegen Ten Donck, na in de eerste helft op ruime achterstand te zijn gespeeld. Het team van coach Benno Snaphaan kwam sterk terug, maar kwam enkele punten tekort voor de overwinning.

De jonge selectie van Conventus wist dat ze het zondag lastig zouden krijgen tegen Ten Donck, de belangrijkste titelkandidaat, dat met ervaren krachten als Witvliet, Dubbeldam en Bijsterveld naar Zwijndrecht was afgereisd. Conventus probeerde het de tegenstander in de eerste helft lastig te maken door de snelheid uit de wedstrijd te halen, terwijl Ten Doncks voornaamste spelers 1-op-1 verdediging kregen. Als gevolg hiervan kwam Conventus maar kortstondig in zijn eigen spel, terwijl de tegenstander na tien minuten met andere rebounders beter tot schot kon komen en zo snel voor rust een ruime 3 – 10 voorsprong op kon bouwen.

Voor de tweede helft koos Conventus voor een andere strategie door het tempo op te voeren, wat resulteerde in meer en betere kansen, een betere rebound en meer grip op de wedstrijd. Met een steeds verder teruglopende achterstand slaagde de Zwijndrechtse selectie erin om Witvliet uit te schakelen, waarna het team echt op jacht ging naar een voorsprong. In plaats hiervan kreeg het team enkele cruciale vrije ballen tegen, welke Ten Donck optimaal benutte. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 14 – 17 nederlaag op het scorebord, maar wel één die de mogelijkheden van Conventus voor de rest van het seizoen toont.