Zoeken
  • svconventus

Dag om snel te vergeten voor korfballers sv Conventus


Zwijndrecht (21 oktober 2018 ) – Afgelopen zaterdag was zeker niet de beste dag voor de korfballers van sv Conventus. Het team speelde in Geldermalsen tegen Animo, maar het lukte nauwelijks om te scoren, met een oplopende achterstand als gevolg.

Tegenstander Animo stond voor de wedstrijd drie plaatsen boven Conventus in het kampioenschap en is één van de belangrijkste kampioenskandidaten. Op slechts drie punten achterstand in het kampioenschap achtte Conventus zich zeker niet kansloos. Een zege was ook noodzakelijk om de aansluiting te vinden bij de top drie in het kampioenschap.

De kans op de overwinning werd in de openingsminuten al snel een stuk kleiner: Conventus kwam niet scherp het veld op en keek na vijf minuten al tegen een 6 – 0 achterstand aan. Het team slaagde erin om meer vat op de aanval van de tegenstander te krijgen, maar doordat beide teams voor de rust nog vier maal scoorden zou de achterstand onveranderd blijven.

Na instructies van coach Benno Snaphaan begon Conventus veel scherper aan de tweede helft en kwam van de 10 – 4 ruststand terug tot 11 – 7. De aansluiting met de tegenstander leek dichterbij te komen, maar vier gemiste strafworpen en teveel gemiste kansen voorkwamen dat het Zwijndrechtse team terug in de wedstrijd kwam. Terwijl Conventus worstelde om de bal in de korf te schieten, kende Animo hier weinig problemen mee en liepen zo uit naar een 21 – 12 overwinning.

Met dit jaar nog één veldwedstrijd te gaan voordat het de zaal in gaat weet het team waar het aan moet werken: tijdens deze wedstrijd was bij vlagen het ‘nieuwe korfbal’ van coach Snaphaan zichtbaar, dat zich kenmerkt door snel, dynamisch spel en het creëren van tweede kansen. Hier zal het fanatieke en leergierige team dan ook hard op gaan trainen, terwijl volgende week zondag om 14:30 uur NKV op eigen veld moet worden verslagen.


26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now