Zoeken
  • svconventus

Handbalheren sv Conventus geven zege in slotminuten uit handen


Zwijndrecht (28 september 2018) – De handbalheren van sv Conventus hebben zondag in de slotminuten de zege uit handen gegeven. Het team stond met vijf minuten op de klok nog vier punten voor, maar speelden uiteindelijk gelijk. Ondanks een goede wedstrijd bleef dit voor de handbaldames onbeloond.

Voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen reisden de heren van Conventus naar Brielle, waar Indus’67 wachtte. Conventus begon afwachtend aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan. Deze zou zelfs tot maximaal vier punten groeien (10 – 6), voordat het team het tij deed doen keren en voor rust zelfs tot 12 – 12 terugkwam. Dit goede spel zette Conventus in de tweede helft voort, waarbij Indus veel moeite had om door de Zwijndrechtse verdediging heen te komen en keeper Leo Biesbroek bijzonder sterk stond te keepen. De vier punten voorsprong werd behouden tot vijf minuten voor het eindsignaal. Indus kwam terug tot drie punten, waarna Conventus 2,5 minuut voor tijd een 2-minutenstraf kreeg. Dit zorgde voor paniek binnen het team, wat de tegenstander de kans gaf om het gat tot een 21 – 21 eindstand te dichten.

Ook het eerste damesteam kwam zondag bij Indus in actie, waar het team wist dat het een conditioneel zware wedstrijd zou worden vanwege het snelle spel van de tegenstander. Het zou ‘m echter niet in de staart van de wedstrijd zitten, maar in het begin, waar Conventus verrast werd door hoe makkelijk de tegenstander door de verdediging heen kwam en er al snel een 8 – 1 achterstand op het scorebord stond. Uiteindelijk kreeg het in geel/zwart spelende team meer grip op het spel van Indus en kwam zelfs wat terug. Na een 12 – 7 ruststand bleef Conventus met sneller en dynamisch spel lange tijd op vier punten achterstand staan, totdat het uiteindelijk foutjes begon te maken en de tegenstander zo de kans gaf om de voorsprong weer te verruimen. Uiteindelijk eindigde de strijd in een 27 – 17 nederlaag, maar coach Robin Schellevis keek toch met een trots gevoel terug op de wedstrijd door de manier waarop het team had gespeeld.


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now