Handbalteams sv Conventus leggen in de eerste helft de basis voor overwinningen

Zwijndrecht (11 november 2018) – De handbalteams van sv Conventus hebben dankzij sterke eerste helften hun wedstrijden weten te winnen. Bij het eerste damesteam van de club kwam de tegenstander nog erg dichtbij, maar bleef een voorsprong van één punt over. De handbalheren lieten na een ruime voorsprong in de rust de zege niet meer in gevaarkomen en wonnen zelfs met acht punten verschil.

Tegenstander De Treffers was voor de heren van Conventus één van de zwakkere teams in de competitie, maar wel een team waar Conventus het in vorige ontmoetingen lastig mee heeft gehad. Conventus begon echter sterk aan de wedstrijd en liep al binnen drie minuten uit naar een 0 – 4 voorsprong. Een fase waarin het team het zichzelf lastig maakte bracht de tegenstander terug op 3 – 4, voordat Conventus zich hervond en al snel een groter gat sloeg. Na een ruime 5 – 13 voorsprong in de rust zou het team door mooie combinaties het gat nog verder weten uit te bouwen, waarna het een kwartier voor tijd zelfs verschillende combinaties kon oefenen. Dit gaf De Treffers de kans om nog iets terug te komen, maar aan het eind van de speeltijd stond er wel een 15 – 23 zege voor Conventus op het scorebord.

Ook de dames van Conventus troffen één van de zwakkere teams in de competitie; in Ridderkerk speelden ze tegen Saturnus ’72. Eerdere ontmoetingen werden zeker niet altijd gewonnen, waardoor alles mogelijk leek. Conventus begon sterk aan de wedstrijd, met opnieuw dynamisch spel in de aanval en een goede verdediging. Zo kon Conventus uitlopen naar een 3 – 8 voorsprong bij rust. In de tweede helft veranderde Saturnus haar manier van verdedigen, waardoor de Zwijndrechtse dames het lastiger kregen om tot scoren te komen. Door aanvallende fouten kreeg Saturnus zelfs de mogelijkheid om steeds dichterbij te komen, wat voor een zeer spannende slotminuut zorgde toen de tegenstander Conventus tot op één punt naderde. Het team speelde de wedstrijd echter verstandig uit, waardoor een nipte 13 – 14 overwinning kon worden genoteerd.