Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus in de slotminuten voorbij Hercules


Zwijndrecht (18 november 2018) – De handbaldames van sv Conventus hebben opnieuw een overwinning behaald door in de laatste acht minuten het verschil te maken. Het team speelde een spannende wedstrijd tegen Hercules, welke uiteindelijk met twee punten verschil werd gewonnen. Het herenteam van Conventus won zondag eveneens, maar deed dit zeker niet met de beste wedstrijd van het seizoen.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag op eigen terrein tegen Hercules. Dit was een nieuwe tegenstander voor de selectie, maar wel één die twee plaatsen onder Conventus in het kampioenschap stond. De niet complete selectie werd dit keer uitgebreid met Linsey Verheij, Marja Schutte en Nadia de Vlieger. Tijdens de eerste minuten bleek al dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren, ondanks dat de teams op een totaal andere wijze aanvielen. Met een 8 – 7 voorsprong in de rust had het team van coach Robin Schellevis maar een minimale voorsprong. In de tweede helft speelde Conventus sterke aanvallen, maar slaagde er maar niet in om de kansen goed af te ronden. Dit terwijl keepster Chantal Buster het team in de wedstrijd hield door maar liefst zeven strafworpen te stoppen. Pas met acht minuten op de klok kon Conventus het verschil maken en sloeg plots een gat van vier punten, waarvan er met een 14 – 12 eindstand nog twee van overbleven.

Vires et Celeritas kwam zondag bij het herenteam van Conventus op bezoek; een team dat onderin het kampioenschap stond en ook nog eens een speler te weinig had. Dit zorgde bij de heren van Conventus echter al snel voor onderschatting, waardoor het absoluut niet scherp aan de wedstrijd begon. Dit resulteerde in te eenvoudige aanvallen en een matige verdediging, waardoor de tegenstander zelfs een 2 – 5 voorsprong kon pakken. Geleidelijk konden de Zwijndrechtse heren zich tijdens de eerste helft herpakken en gingen nog wel met een 10 – 8 voorsprong de rust in. Dit betere spel zette zich voort in de tweede helft, waar het team ondanks zeker geen optimaal spel duidelijk de sterkere was en tot een 23 – 12 overwinning uitliep.


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now