Handbalheren sv Conventus boeken ruime zege op De Meeuwen

Zwijndrecht (25 november 2018) – De handballers van sv Conventus hebben zondag een relatief eenvoudige overwinning geboekt op De Meeuwen. Het team domineerde de wedstrijd al vanaf de eerste minuut en won uiteindelijk met zestien doelpunten verschil. Het eerste damesteam was minder succesvol en verloor na een moeilijke tweede helft van TOGB.

Met De Meeuwen troffen de heren van Conventus zondag een team uit de middenmoot van het kampioenschap, waardoor er zeker geen eenvoudige wedstrijd kon worden verwacht. Na het beginsignaal bleek echter snel dat Conventus de sterkere was en liep binnen vijf minuten al uit naar een 0 – 5 voorsprong, voordat De Meeuwen het eerste doelpunt maakten. Met een goede verdediging en een sterk keepende Leo Biesbroek zouden er in de eerste helft maar zes doelpunten in het doel van Conventus eindigen, waar het er zelf zestien scoorde. Ook in de tweede helft kenden de Zwijndrechtse heren weinig problemen om het doel te vinden, maar een zwakkere verdediging gaf de tegenstander wel meer mogelijkheden in de aanval. Zo eindigde de strijd in een ruime 15 – 31 overwinning voor Conventus.

De dames van Conventus bezochten in Berkel en Rodenrijs TOGB, dat bijna op gelijke hoogte in het kampioenschap stond met het team van coach Robin Schellevis. Dit was een nieuwe tegenstander in de poule, waardoor het team aanvankelijk verrast werd door de individuele kwaliteiten en de offensieve verdediging die TOGB inzette. Toch kon Conventus goed bijblijven en kwam soms zelfs op voorsprong. Na een 8 – 7 ruststand bleven de in geel/zwart spelende dames er voor knokken, maar misten aanvallend de overtuiging om door de felle verdediging van TOGB te komen. Dit had als gevolg dat er te weinig worden afgerond, met uiteindelijk slechts één doelpunt in de tweede helft als resultaat. De tegenstander scoorde nog wel vijf keer, waardoor de strijd in een 13 – 8 nederlaag eindigde.