Handbalheren sv Conventus beginnen nieuwe jaar met een zege

Zwijndrecht (6 januari 2019) – De handbalheren van sv Conventus zijn het nieuwe jaar begonnen met een ruime overwinning. In Spijkenisse werd HVOS met acht doelpunten verschil verslagen. Het eerste damesteam kende een moeilijkere start van het jaar en verloor van Snelwiek.

Voor de dames van Conventus stond direct een zware wedstrijd op het programma: met Snelwiek troffen ze de nummer twee in het kampioenschap. Daarnaast kampte Conventus met een krappe selectie door het missen van enkele belangrijke speelsters. Desondanks lukte het de Zwijndrechtse dames om het de tegenstander met een goed samenwerkende verdediging lastig te maken. Aanvallend had het team het zelf veel moeilijker en kon geen enkele keer scoren, waar Snelwiek hier wel negen keer in slaagde. Dit spel zette zich voort in de tweede helft, waarbij de aanval wel beter begon te lopen met drie doelpunten als resultaat. Zo eindigde de wedstrijd in een 19 – 3 nederlaag.

De heren van Conventus begonnen 2019 met een wedstrijd tegen HVOS, dat drie plaatsen onder Conventus in het kampioenschap stond. Ondanks een lastige start kende Conventus een goed eerste deel van de eerste helft, waarin de tegenstander grote problemen had met het passeren van de Zwijndrechtse verdediging. Zelf lukte het team echter ook niet om veel te kunnen scoren, maar kon door de weinige tegendoelpunten wel uitlopen tot vijf punten verschil. Een zwakkere laatste tien minuten gaf HVOS de kans om terug te komen tot een 9 – 12 ruststand. In de tweede helft werkte de verdediging van Conventus nog beter samen, waardoor de tegenstander in dertig minuten tijd slechts zes keer tot scoren kon komen. Conventus bleef op een vrijwel gelijk tempo als in de eerste helft scoren, waardoor er met 15 – 23 een ruime zege kon worden geboekt.