Zoeken
  • svconventus

Handbaldames sv Conventus kunnen sterke eerste helft geen vervolg geven


Zwijndrecht (17 februari 2019) – De handbaldames van sv Conventus hebben zondag een sterke eerste helft gespeeld, maar slaagden er niet in om dit een goed vervolg te geven. Het team verloor hierdoor van Roda ’71. Ook het herenteam van Conventus speelde bij Roda, maar kon in een frustrerende wedstrijd geen punten mee naar huis nemen.

Zondag was voor Conventus een ware Roda-dag, met het herenteam en beide damesteams van de Zwijndrechtse vereniging die bij de Rotterdamse vereniging moesten spelen. Voor het eerste herenteam leek het een niet al te sterke tegenstander, maar al vroeg in de wedstrijd bleek het Zwijndrechtse spel niet goed te lopen. Aanvankelijk nam het team een voorsprong en ging tot 4 – 4 gelijk op, maar vanaf dit moment kon het team nauwelijks meer tot scoren komen en zag de achterstand voor rust tot 13 – 5 oplopen. Conventus begon veel sterker aan de tweede helft en kon al snel de achterstand tot 13 – 9 verkleinen, terwijl het de tegenstander ervan weerhield om in het eerste kwartier te scoren. Maar vanaf dit moment keerde de frustratie terug in het spel en verloor het team met 18 – 12.

Het eerste damesteam wist vooraf dat de wedstrijd tegen Roda lastig zou worden: de tegenstander stond zes plaatsen hoger in het kampioenschap. Desondanks kon Conventus Roda in de eerste vijftien minuten goed volgen, waarbij het team het beoogde spel van coach Robin Schellevis liet zien. Voor rust ontstond er toch een klein gaatje, welke na de eerste helft 11 – 8 bedroeg. Met een goede start kwam het team in de tweede helft zelfs terug tot 13 – 11, voordat het team in een mindere fase er niet meer in slaagde om het goede spel voort te zetten. Dit had als gevolg Conventus aanvallende fouten begon te maken, welke hard door de Rotterdamse tegenstander af werden gestraft. Zo liep de achterstand snel op tot 22 – 12 als eindresultaat.

Ondanks de nederlagen van Conventus’ eerste teams, verliet de vereniging Rotterdam niet met volledig lege handen: het tweede damesteam hield Conventus’ eer hoog door met 16 – 21 van Roda te winnen.


3 keer bekeken
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2019 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now