Ruime overwinning voor handbalheren sv Conventus

Zwijndrecht (27 januari 2019) – De handbalheren hebben zondag zonder problemen een ruime overwinning geboekt. Het team speelde voor eigen publiek tegen één van de mindere teams in de competitie en won met in totaal twaalf punten verschil. De handbaldames kwamen in de tweede helft sterk terug van een achterstand, maar scoorden één doelpunt te weinig voor een gelijkspel.

De handbaldames van Conventus speelden zondag tegen Saturnus’72, dat één plaats lager in de competitie stond. Conventus begon echter niet scherp genoeg aan de wedstrijd, wat resulteerde in onnodige foutjes die hard af werden gestraft. Na een 6 – 10 achterstand in de rust begon het team veel scherper aan de tweede helft en kwam in de eerste tien minuten zelfs terug tot 10 – 11. Mede doordat er veel harder voor elkaar werd geknokt en aanvallen slim uit werden gespeeld zou het vervolgens zelfs een 14 – 13 voorsprong pakken, maar uiteindelijk kwam Saturnus terug tot 15 – 15. Mede door een foutje in de opstelling van Conventus zou Saturnus met nog twee minuten op de klok de 15 – 16 scoren, waarna Conventus niet meer bij machte was om de stand weer gelijk te trekken en de wedstrijd met één punt verschil verloor.

Het eerste herenteam van Conventus had het afgelopen weekend veel makkelijker: met tegenstander De Treffers trof het team één van de zwakkere tegenstanders in de competitie. Dat het geen moeilijke wedstrijd zou worden bleek wel toen Conventus in de eerste tien minuten al naar een 8 – 2 voorsprong uitliep. Met diverse interessante combinaties kon het team de voorsprong uiteindelijk uitbreiden tot een 15 – 5 voorsprong met rust. Met het ruime verschil in het achterhoofd begonnen de Zwijndrechtse heren vervolgens zwak aan de tweede helft, waarbij het veel lastiger werd om te scoren en de verdediging meer tegendoelpunten toeliet. Zo groeide de voorsprong in de tweede helft nauwelijks meer totdat er aan het eind van de speeltijd een 26 – 14 zege op het scorebord stond.