Zoeken
  • svconventus

Handballers sv Conventus in de slotminuten langszij Helius


Zwijndrecht (10 maart 2019) – De handballers van sv Conventus hebben zondag een nipte overwinning geboekt op Helius. Het team stond een groot deel van de wedstrijd op achterstand, maar kwam in de eindfase langszij om met één punt verschil te winnen. Het eerste damesteam speelde een goede wedstrijd tegen Ventura, waarbij ze lange tijd ruim voor stonden, maar het juist in de slotminuten uit handen gaven en met één punt verschil verloren.

De handbaldames van Conventus wisten dat ze het zondag niet makkelijk zouden krijgen: tegenstander Ventura stond drie plaatsen hoger in het kampioenschap. Tegen de verwachtingen in begonnen de Zwijndrechtse dames veel sterker aan de wedstrijd dan de tegenstander en pakten al vroeg een voorsprong van vier punten. Na een 5 – 8 voorsprong bij rust wist het team dit verschil lange tijd te behouden, totdat de fysiek zware wedstrijd met tien minuten op de klok zijn tol zou eisen. Dit gaf de veel jongere tegenstander de kans om zich weer van de achterstand te ontdoen en één punt voorsprong te nemen. Zo bleef de goede wedstrijd van Conventus met een 16 – 15 nederlaag onbeloond.

De handbalheren troffen zondag in Hellevoetsluis Helius, dat drie plaatsen lager in het kampioenschap stond. Ondanks dat de tegenstander tijdens de thuiswedstrijd met een ruim verschil was verslagen, kon dit team op eigen veld niet worden onderschat. Dit bleek wel in de eerste helft, toen beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren en tot 14 – 14 volledig gelijk op gingen. Vlak voor rust liep het team pas een achterstand op, met 17 – 15 als ruststand. In de tweede helft zou Helius de voorsprong zelfs weten te verruimen, maar de Zwijndrechtse heren gaven niet op en wisten het gat weer iets te dichten. Met ruim tien minuten op de klok viel Helius’ keeper geblesseerd uit, wat Conventus de mogelijkheid gaf om een voorsprong te pakken. Zo kwam het team met vijf minuten op de klok op twee punten voorsprong, waarna het de resterende tijd goed uit wist te spelen om een 30 – 31 overwinning te pakken.


14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
SV Conventus

Develsingel 7a
3333 LD Zwijndrecht
E-mail: info@svconventus.nl

Tel: (078) 619 18 44 (kantine)

Het lidmaatschap van Sportvereniging Conventus wordt aangegaan voor een geheel verenigingsjaar. Dit verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 30 juni van het volgend jaar. Als je het lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende seizoen geldt dat je dit schriftelijk of middels e-mail voor 31 mei moet aangeven bij het secretariaat en/of ledenadministratie van de vereniging. Meer informatie

  • Facebook - Black Circle

© 2021 SV Conventus

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now